В Україні зростає інтерес до вирощування пряно-ароматичних трав, які користуються високим попитом на світовому ринку. На півдні України проект UHBDP допоміг фермерам здійснити закладку тестового поля під шафран площею 0,5 га.
Про це «Інфоіндустрія» повідомляє з посиланням на Сергія Потапова, менеджера з розвитку плодоовочевого бізнесу проекту UHBDP.
«У новому сезоні Україні загрожує надвиробництво плодоовочевої продукції по багатьом культурам. Фермери шукають ніші. Проект UHBDP в ході опитування фермерів виявив, що в Каховці (Херсонська область) 29 фермерів хочуть вирощувати шафран. Посадили тестових півгектара. Навесні поточного року буде результат», — зауважив він.
Це дуже дорога спеція. Проект UHBDP може тільки частково підтримувати дороге виробництво шафрану українськими фермерами.
«Шафран вимагає інвестицій в обсязі 27 тис. євро на гектар, зростає 7 років. З 1 га отримують 10 кг шафрану. Вартість 1 кг шафрану на світовому ринку становить 3-7 тис. євро. Традиційно цю спецію вирощують в Ірані», — прокоментував Потапов.
//agravery.com/uk/posts/show/v-ukraini-budut-virosuvati-safran