У січні зросло виробництво замороженої свинини, яловичини та курятини, а от виробництво свіжого — скорочується.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
Протягом січня 2016 року в Україні вироблено 2,4 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса ВРХ, що на 18% менше, ніж за аналогічний період 2015. У порівняні з груднем виробництво скоротилось на 53,1%.
Разом з тим виробництво мороженого м'яса ВРХ склало 0,8 тис. т. що більше на 131% більше, ніж у січні 2015 року. За грудень виробництво скоротилось на 55,4%.
Виробництво свіжої чи охолодженої свинини скоротилось на1,5%, до 17,4 тис. т порівняно з січнем 2015 та на 28,4% — порівняно із груднем.
Замороженої свинини протягом січня вироблено 1,2 тис. т (-26% до відповідного періоду та +22,4% до грудня).
Охолодженого м'яса свійської птиці у січні вироблено 56,2 тис. тонн, а це на 5,3% менше, ніж у січні минулого року та на 9,4%, ніж у грудні.
Замороженого м’яса птиці вироблено 19,8 тис. т. — на 86,1% більше порівняно із січнем 2015. Порівняно з груднем виробництво зросло на 22,4%.
//agravery.com/uk/posts/show/v-ukraini-zrostae-virobnictvo-zamorozenogo-masa