Про це на своєму офіційному сайті повідомляє Національне грибне агентство Umdis.
За даними фахівців, у всіх областях фіксується помітне підвищення цін по всіх каналах збуту.
«Як інформують грибники, телефон просто не замовкає, всім потрібні гриби. Відсутня в необхідних обсягах пропозиція якісних грибів, аби задовольнити попит у перший тиждень Великого посту (який вважається найсуворішим) призвела до того, що сьогодні київські господарства відвантажують від 28-31 грн/кг», — зазначають експерти.
Більшість регіональних грибних господарств відвантажують від 28-30 грн/кг. Найвища ціна станом на 18 березня зафіксована в Харківській області, там місцеві господарства відвантажують по 36 грн/кг. При цьому ціни на печерицю, за якими відвантажують грибні ферми супермаркетам, варіюються в діапозоні від 33-42,50 грн/кг. Ринок Троєщина торгує від 30-33 грн/кг, ринок Шувар, у Львові, торгує від 28-30 грн/кг.
//agravery.com/uk/posts/show/na-gribnomu-rinku-aziotaznij-popit