Український виробник свинини - компанія «ВМП» (Нововолинський м'ясокомбінат) впроваджує технологію CGM - сканер для визначення відсотка пісності продукції.
Отримувати гроші за вихід пісного м'яса з забитої туші свині - звичайна практика для свинарів ЄС. Проект на Нововолинському м'ясокомбінаті реалізують за підтримки французької асоціації Uniporc Ouest.
За словами куратора проекту В'ячеслава Михайлова, використання сканера вигідно обом сторонам. Переробник може визначити контрагента, який пропонує якісну сировину і не переплачувати за сало. А виробника це стимулює робити «ходову», пісну свинину, попит на яку з боку переробників вище.
//www.agrotimes.net/jivotnodstvo/ukrayinski-svinovodi-obzavodyatsya-skanerami-dlya-myasa