Згідно з інформацією Державної служби статистики, в червні поточного року виробництво замороженої свинини зменшилося і зросло виробництво свіжого або охолодженого м’яса ВРХ (у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року та травнем 2016-го).
Замороженої свинини в червні вироблено 0,7 тис. тонн, що на 42,7% менше показників травня 2016 і на 44,7% менше результатів червня 2015-го.
Виробництво свіжої або охолодженої свинини зросло на 8,4%, до 21 тис. тонн, у порівнянні з травнем 2016 і на 0,1% — в порівнянні з червнем 2015-го.
Охолодженого м’яса свійської птиці в червні вироблено 59,2 тис. тонн. Це на 2,9% менше, ніж у травні поточного року, і на 0,1%, ніж у червні 2015-го.
Замороженого м’яса птиці вироблено 20,1 тис. тонн — на 12% менше в порівнянні з травнем 2016-го, а в порівнянні з червнем 2015 виробництво зросло на 37,2%.
Разом з тим виробництво мороженого м’яса ВРХ склало 1,4 тис. тонн, що на 57,7% більше, ніж в травні 2016 року. У порівнянні з червнем 2015-го виробництво скоротилося на 79%.
Крім того, в червні 2016 року в Україні вироблено 4,9 тис. тонн свіжого або охолодженого м’яса ВРХ, що на 12,6% більше, ніж за аналогічний період 2015 року. У порівнянні з травнем виробництво зросло на 14,9%.
Delo.ua