Аграрний тиждень. Україна
» » Хто буде лідером у відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій
» » Хто буде лідером у відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій

    Хто буде лідером у відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій


    «Перша компанія, що зайде в цей сегмент, буде лідером» – ФАО презентує перші результати дослідження потенціалу відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій

    5 серпня в м. Київ відбулося чергове засідання Робочої групи з питань удосконалення політики розвитку м’ясної галузі, присвячене головним чином ринку яловичини. Продовжуємо ділитися матеріалами Робочої групи – на цей раз, напрацюваннями ФАО та ЄБРР щодо проекту відгодівлі бичків молочних порід до м’ясних кондицій.

    За сприяння ФАО у червні-липні 2016 року до України було запрошено пана Джефа Пастура, провідного фахівця із відгодівлі ВРХ зі Сполучених Штатів Америки, для вивчення перспектив відгодування бичків молочних порід. Цю можливість експерти ФАО в Україні активно розглядають як перспективу для розвитку ринку яловичини – зокрема, про неї йшлося на спеціальній прес-конференції минулого тижня.

    Під час візиту Джеф Пастур активно працював із Асоціацією виробників м’яса та м’ясопродуктів, вивчаючи реалії українського виробництва. За час перебування в Україні, іноземний експерт відвідав 8 підприємств у Сумській, Чернігівській, Київській, Полтавській та Харківській областях.

    За висновками фахівця, перевагами, що допоможуть Україні в реалізації такої програми відгодівлі, це, передусім, 800 тисяч бичків молочних порід на рік нереалізованого потенціалу (більше 26 тисяч бичків на підприємствах, що входять до АВМ), які наразі ліквідуються протягом перших днів життя. Також, достатня кількість кормової сировини, у тому числі – відходів виробництва цукру та пивоваріння забезпечить можливість складати раціони з найкращим співвідношенням ціни та результату. Окрім того, є

    достатня кількість підходящих майданчиків для організації відгодівлі, адже самі по собі вони не потребують великих затрат по оснащенню, що означає значні резерви економії та мінімальні інвестиції. Стратегічно ж, близькість до потенційних і об’ємних ринків збуту Східної Європи, ЄС, Середнього Сходу, Центральної Азії, Закавказзя та арабського світу сприятиме збуту.

    Тим не менш, є і обмеження. По-перше, дорогі кредити стримуватимуть розвиток бізнесу. По-друге, відсутність традиції споживання яловичини в Україні обмежуватиму збут всередині країни. По-третє, є й національні особливості: фактично 100% худоби у США відгодовують із застосуванням різних стимуляторів (імплантів, рактопаміну, кокцидіостадиків та інших препаратів) – а це не завжди можна реалізувати в українських умовах.

    «Перша компанія, що зайде в цей сегмент – буде лідером» – Андрій Ярмак про перспективи відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій.

    Економіст інвестиційного відділу ФАО та засновник проекту відгодівлі Андрій Ярмак так прокоментував перепони, що стоять на шляху його реалізації: «Розвиток відгодівлі без переробки нічного не дасть. Це основне, чого у нас бракує – дорога, глибока переробка, яка саме і дозволить галузі згенерувати до $1 мільярду додаткових грошей. Тому, розпочинати з відгодівлі не варто. Для порівняння, український виробник отримує $1,2 за кілограм живої ваги, тоді як аргентинський або бразильський – $2,2-2,4. Це дуже велика різниця».

    У результаті зустрічей експертів КЦ АВМ із Джефом Пастуром було обговорено можливі раціони та отримано рекомендації щодо їх оптимізації, розроблено нові ветеринарні протоколи, отримано рекомендації щодо будівництва фідлотів. Триває розробка протоколів менеджменту відгодівлі та утримання тварин у фідлотах. Заплановано ознайомчий тур до США. Наразі українські експерти адаптують рекомендації пана Пастура до українських реалій.

    Наступними кроками проекту стануть розробка та апробація бізнес-моделі фідлотів в Україні та вивчення можливих каналів збуту живця через торгові місії ФАО та Ради з питань експорту продовольства. ФАО формує перелік господарств АВМ, що візьмуть участь у створенні фідлотів та узгоджує кандидатуру на посаду куратора проекту. Якщо всі передумови, зокрема щодо очікуваної прибутковості, будуть сприятливими, старт відгодівлі бичків у фідлотах планується розпочати у другому кварталі 2017 року.





    Схожі новини
  • Дорощування бичків для виробництва яловичини на експорт
  • Лише 5% молочних господарств України можна вважати ефективними
  • Виробництво яловичини скоротилося на понад 7%
  • Фітогени: покращення продуктивності
  • З 1 червня почнуться дотаційні виплати для приватних скотарських господарств, - глава МінАП

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Хто буде лідером у відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій


«Перша компанія, що зайде в цей сегмент, буде лідером» – ФАО презентує перші результати дослідження потенціалу відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій

5 серпня в м. Київ відбулося чергове засідання Робочої групи з питань удосконалення політики розвитку м’ясної галузі, присвячене головним чином ринку яловичини. Продовжуємо ділитися матеріалами Робочої групи – на цей раз, напрацюваннями ФАО та ЄБРР щодо проекту відгодівлі бичків молочних порід до м’ясних кондицій.

За сприяння ФАО у червні-липні 2016 року до України було запрошено пана Джефа Пастура, провідного фахівця із відгодівлі ВРХ зі Сполучених Штатів Америки, для вивчення перспектив відгодування бичків молочних порід. Цю можливість експерти ФАО в Україні активно розглядають як перспективу для розвитку ринку яловичини – зокрема, про неї йшлося на спеціальній прес-конференції минулого тижня.

Під час візиту Джеф Пастур активно працював із Асоціацією виробників м’яса та м’ясопродуктів, вивчаючи реалії українського виробництва. За час перебування в Україні, іноземний експерт відвідав 8 підприємств у Сумській, Чернігівській, Київській, Полтавській та Харківській областях.

За висновками фахівця, перевагами, що допоможуть Україні в реалізації такої програми відгодівлі, це, передусім, 800 тисяч бичків молочних порід на рік нереалізованого потенціалу (більше 26 тисяч бичків на підприємствах, що входять до АВМ), які наразі ліквідуються протягом перших днів життя. Також, достатня кількість кормової сировини, у тому числі – відходів виробництва цукру та пивоваріння забезпечить можливість складати раціони з найкращим співвідношенням ціни та результату. Окрім того, є

достатня кількість підходящих майданчиків для організації відгодівлі, адже самі по собі вони не потребують великих затрат по оснащенню, що означає значні резерви економії та мінімальні інвестиції. Стратегічно ж, близькість до потенційних і об’ємних ринків збуту Східної Європи, ЄС, Середнього Сходу, Центральної Азії, Закавказзя та арабського світу сприятиме збуту.

Тим не менш, є і обмеження. По-перше, дорогі кредити стримуватимуть розвиток бізнесу. По-друге, відсутність традиції споживання яловичини в Україні обмежуватиму збут всередині країни. По-третє, є й національні особливості: фактично 100% худоби у США відгодовують із застосуванням різних стимуляторів (імплантів, рактопаміну, кокцидіостадиків та інших препаратів) – а це не завжди можна реалізувати в українських умовах.

«Перша компанія, що зайде в цей сегмент – буде лідером» – Андрій Ярмак про перспективи відгодівлі молочних бичків до м’ясних кондицій.

Економіст інвестиційного відділу ФАО та засновник проекту відгодівлі Андрій Ярмак так прокоментував перепони, що стоять на шляху його реалізації: «Розвиток відгодівлі без переробки нічного не дасть. Це основне, чого у нас бракує – дорога, глибока переробка, яка саме і дозволить галузі згенерувати до $1 мільярду додаткових грошей. Тому, розпочинати з відгодівлі не варто. Для порівняння, український виробник отримує $1,2 за кілограм живої ваги, тоді як аргентинський або бразильський – $2,2-2,4. Це дуже велика різниця».

У результаті зустрічей експертів КЦ АВМ із Джефом Пастуром було обговорено можливі раціони та отримано рекомендації щодо їх оптимізації, розроблено нові ветеринарні протоколи, отримано рекомендації щодо будівництва фідлотів. Триває розробка протоколів менеджменту відгодівлі та утримання тварин у фідлотах. Заплановано ознайомчий тур до США. Наразі українські експерти адаптують рекомендації пана Пастура до українських реалій.

Наступними кроками проекту стануть розробка та апробація бізнес-моделі фідлотів в Україні та вивчення можливих каналів збуту живця через торгові місії ФАО та Ради з питань експорту продовольства. ФАО формує перелік господарств АВМ, що візьмуть участь у створенні фідлотів та узгоджує кандидатуру на посаду куратора проекту. Якщо всі передумови, зокрема щодо очікуваної прибутковості, будуть сприятливими, старт відгодівлі бичків у фідлотах планується розпочати у другому кварталі 2017 року.





Схожі новини
  • Дорощування бичків для виробництва яловичини на експорт
  • Лише 5% молочних господарств України можна вважати ефективними
  • Виробництво яловичини скоротилося на понад 7%
  • Фітогени: покращення продуктивності
  • З 1 червня почнуться дотаційні виплати для приватних скотарських господарств, - глава МінАП

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.