Аграрний тиждень. Україна
» » Українець вживає до 28,5 кг м'яса на рік
» » Українець вживає до 28,5 кг м'яса на рік

    Українець вживає до 28,5 кг м'яса на рік


    У січні–липні 2016 року всіма категоріями господарств України вироблено 1,29 тис. тонн м’яса всіх видів, що на 1,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    Про це повідомляє прес-служба Економічного дискусійного клубу

    Зростання виробництва відбулося за рахунок нарощування обсягів продукції птахівництва на 4,5% та скотарства — на 0,8%. Водночас виробництво свинини скоротилося на 2,6%.

    За оцінками, у січні−липні 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року, споживання населенням м’яса зросло на 1,2 кг, і склало 28,5 кг на особу.

    Зберігається тенденція до зростання обсягів зовнішньої торгівлі м’ясною продукцією. За 7 місяців цього року порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс більш ніж на 14,5% та склав 157 тис. тонн, імпорт — на 22% (95 тис. тонн). Збільшення обсягів українського експорту відбувається завдяки м'ясу птиці, поставки якого у вказаному періоді зросли на 45%. Продукція птахівництва поставлялася, в основному, до Іраку, Нідерландів та Німеччини.

    Провідними позиціями м’ясного імпорту залишаються свинина та м'ясо птиці відповідно 44 тис. тонн та 41 тис. тонн, які ввозилися, переважно, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні займає 7,8%.

    Довідка: за даними статистики, станом на 01.08.2016 порівняно з відповідною датою минулого року поголів’я ВРХ скоротилося на 2,6%, свиней — на 2,3% та птиці — на 5,5%.





    Схожі новини
  • Виробництво молока в Україні падає
  • Споживання молока зросло на 5%
  • В Україні зберігається тенденція до зростання виробництва молока
  • Виробництво м'яса птиці в Україні за 4 місяці зросло на 7%
  • Виробництво сільськогосподарської продукції в січні-березні 2013 року зросло на 5,8%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українець вживає до 28,5 кг м'яса на рік


У січні–липні 2016 року всіма категоріями господарств України вироблено 1,29 тис. тонн м’яса всіх видів, що на 1,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Економічного дискусійного клубу

Зростання виробництва відбулося за рахунок нарощування обсягів продукції птахівництва на 4,5% та скотарства — на 0,8%. Водночас виробництво свинини скоротилося на 2,6%.

За оцінками, у січні−липні 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року, споживання населенням м’яса зросло на 1,2 кг, і склало 28,5 кг на особу.

Зберігається тенденція до зростання обсягів зовнішньої торгівлі м’ясною продукцією. За 7 місяців цього року порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс більш ніж на 14,5% та склав 157 тис. тонн, імпорт — на 22% (95 тис. тонн). Збільшення обсягів українського експорту відбувається завдяки м'ясу птиці, поставки якого у вказаному періоді зросли на 45%. Продукція птахівництва поставлялася, в основному, до Іраку, Нідерландів та Німеччини.

Провідними позиціями м’ясного імпорту залишаються свинина та м'ясо птиці відповідно 44 тис. тонн та 41 тис. тонн, які ввозилися, переважно, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні займає 7,8%.

Довідка: за даними статистики, станом на 01.08.2016 порівняно з відповідною датою минулого року поголів’я ВРХ скоротилося на 2,6%, свиней — на 2,3% та птиці — на 5,5%.





Схожі новини
  • Виробництво молока в Україні падає
  • Споживання молока зросло на 5%
  • В Україні зберігається тенденція до зростання виробництва молока
  • Виробництво м'яса птиці в Україні за 4 місяці зросло на 7%
  • Виробництво сільськогосподарської продукції в січні-березні 2013 року зросло на 5,8%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.