Аграрний тиждень. Україна
» » Світове виробництво молока зросло
» » Світове виробництво молока зросло

    Світове виробництво молока зросло


    Світове виробництво молока невпинно зростало протягом минулих десятирічь, додаючи щороку у середньому 2%. У 2015 воно сягнуло 800 млн. тон, згідно з даними OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025. Найбільші виробники молока – ЄС, Індія та США, які втрьох виробляють половину молока у світі. Китай виробляє лише 5%, і ділить з Пакистаном 4 і 5 місця. Україна знаходиться у другій десятці найбільших країн-виробників з обсягом 10,6 млн. тон і має частку 1,3% у світовому виробництві.

    Коров’яче молоко є найбільш розповсюдженим. На його долю припадає 83% всього обсягу молока, яке виробляється у світі, згідно даних FAOSTAT. Частка буйволового становить 13%, все інше – козине, овече та інші види.

    Середній надій на корову у світі становив 1,15 тон у 2015 р. У США цей показник найбільший – 10,15 тон. В ЄС отримали 6,87 тон, в Індії – 1,21 тон, у Китаї – 1,97 тон, у Російській Федерації – 3,62 тон. В Україні, згідно з даними Держстату, середній надій від однієї корови був на рівні 4,64 т, причому показник для сільськогосподарських підприємств становив 5,35 тон, а для господарств населення – 4,44 тон. Динаміка цього показника в Україні позитивна. Протягом останніх 5 років середня продуктивність корови збільшувалась приблизно на 1% щороку. Світовий показник надоїв на корову за останні 5 років істотно не змінився, отже зростання виробництва відбувалося екстенсивним шляхом, тобто за рахунок збільшення поголів’я.

    Більш за все у світі молоко споживається у формі свіжих молочних продуктів, світове виробництво яких склало 415 млн. тон у 2015 році. Тут лідерами є Індія (23%), ЄС (11%) і Китай (10%), а також Пакистан (8%) і США (6%). Необхідно зазначити, що в цю категорію потрапляє також молоко, яке споживається у сирому вигляді і саме це пояснює високі позиції країн, що розвиваються, у топі світових виробників. Наприклад, у Китаї майже все молоко власного виробництва споживається у формі свіжих молочних продуктів. Україна, згідно з даними наведеними у OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025, потрапляє у Топ-10 найбільших виробників свіжих молочних продуктів з обсягом 8 млн. тон.

    Сирів у світі було вироблено 22,6 млн. тон у 2015 році. Найбільший виробник – ЄС, його частка у світовому виробництві сягає 45%. За ним йдуть США (23%), Бразилія (3%), Єгипет (3%), Аргентина (3%). Україна – у другій десятці з часткою 0,7%, причому це єдина країна у світі, виробництво в якій стрімко скорочується. В Російській Федерації, яка донедавна була головним і майже єдиним покупцем українського сиру, внутрішнє виробництво навпаки зростає з середнім темпом 2,7% на рік (2010-2015 рр.).

    Виробництво вершкового масла у світі становило 10,5 млн. тон. Найбільші виробники – Індія (36% світового обсягу), ЄС (22%), США (8%), Пакистан (7%), Нова Зеландія (6%). Україна тут також не потрапляє в першу десятку, її частка становить 1%, однак країна відрізнялася від інших високими темпами зростання виробництва до 2015 року.

    Обсяг виробництва сухого знежиреного молока в світі склав 4,4 млн. тон у 2015 році. Цікаво, що виробництво цього продукту останнім часом зростало найбільшими темпами серед інших молочних продуктів – у середньому на 5% в рік протягом 2010-2015 рр. Топ-5 виробників – це ЄС (34%), США (23%), Нова Зеландія (12%), Австралія (5%) та Індія (5%). Найбільше зростання було в ЄС та Індії (у середньому - 9% на рік протягом 2010-2015 рр.) Україна, за розрахунковими оцінками OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025, посідає 8 місце серед найбільших виробників и має частку 2,5% у світовому виробництві, але вітчизняна статистика, нажаль, цього не підтверджує. У статистиці Держстату взагалі не можна відокремити знежирене від незбираного сухого молока, а загальний обсяг їх виробництва у 2015 році склав 60 тис. тон.

    Світове виробництво незбираного сухого молока склало 4 млн. тон у 2015. Лідери – це Нова Зеландія (34%), ЄС (19%), Бразилія (14%), Мексика (7%), Аргентина (7%). Україна, за оцінками OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025, на 17 місці в світі з часткою 0,3%.





    Схожі новини
  • Українських молочників чекають непрості часи
  • Імпорт молочки зріс
  • Виробництво йогуртів та кисломолочного сиру зросло в листопаді
  • Виробництво молока в Україні скоротилося на 4,5%
  • Китай посів перше місце у світі за експортом продовольства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Світове виробництво молока зросло


Світове виробництво молока невпинно зростало протягом минулих десятирічь, додаючи щороку у середньому 2%. У 2015 воно сягнуло 800 млн. тон, згідно з даними OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025. Найбільші виробники молока – ЄС, Індія та США, які втрьох виробляють половину молока у світі. Китай виробляє лише 5%, і ділить з Пакистаном 4 і 5 місця. Україна знаходиться у другій десятці найбільших країн-виробників з обсягом 10,6 млн. тон і має частку 1,3% у світовому виробництві.

Коров’яче молоко є найбільш розповсюдженим. На його долю припадає 83% всього обсягу молока, яке виробляється у світі, згідно даних FAOSTAT. Частка буйволового становить 13%, все інше – козине, овече та інші види.

Середній надій на корову у світі становив 1,15 тон у 2015 р. У США цей показник найбільший – 10,15 тон. В ЄС отримали 6,87 тон, в Індії – 1,21 тон, у Китаї – 1,97 тон, у Російській Федерації – 3,62 тон. В Україні, згідно з даними Держстату, середній надій від однієї корови був на рівні 4,64 т, причому показник для сільськогосподарських підприємств становив 5,35 тон, а для господарств населення – 4,44 тон. Динаміка цього показника в Україні позитивна. Протягом останніх 5 років середня продуктивність корови збільшувалась приблизно на 1% щороку. Світовий показник надоїв на корову за останні 5 років істотно не змінився, отже зростання виробництва відбувалося екстенсивним шляхом, тобто за рахунок збільшення поголів’я.

Більш за все у світі молоко споживається у формі свіжих молочних продуктів, світове виробництво яких склало 415 млн. тон у 2015 році. Тут лідерами є Індія (23%), ЄС (11%) і Китай (10%), а також Пакистан (8%) і США (6%). Необхідно зазначити, що в цю категорію потрапляє також молоко, яке споживається у сирому вигляді і саме це пояснює високі позиції країн, що розвиваються, у топі світових виробників. Наприклад, у Китаї майже все молоко власного виробництва споживається у формі свіжих молочних продуктів. Україна, згідно з даними наведеними у OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025, потрапляє у Топ-10 найбільших виробників свіжих молочних продуктів з обсягом 8 млн. тон.

Сирів у світі було вироблено 22,6 млн. тон у 2015 році. Найбільший виробник – ЄС, його частка у світовому виробництві сягає 45%. За ним йдуть США (23%), Бразилія (3%), Єгипет (3%), Аргентина (3%). Україна – у другій десятці з часткою 0,7%, причому це єдина країна у світі, виробництво в якій стрімко скорочується. В Російській Федерації, яка донедавна була головним і майже єдиним покупцем українського сиру, внутрішнє виробництво навпаки зростає з середнім темпом 2,7% на рік (2010-2015 рр.).

Виробництво вершкового масла у світі становило 10,5 млн. тон. Найбільші виробники – Індія (36% світового обсягу), ЄС (22%), США (8%), Пакистан (7%), Нова Зеландія (6%). Україна тут також не потрапляє в першу десятку, її частка становить 1%, однак країна відрізнялася від інших високими темпами зростання виробництва до 2015 року.

Обсяг виробництва сухого знежиреного молока в світі склав 4,4 млн. тон у 2015 році. Цікаво, що виробництво цього продукту останнім часом зростало найбільшими темпами серед інших молочних продуктів – у середньому на 5% в рік протягом 2010-2015 рр. Топ-5 виробників – це ЄС (34%), США (23%), Нова Зеландія (12%), Австралія (5%) та Індія (5%). Найбільше зростання було в ЄС та Індії (у середньому - 9% на рік протягом 2010-2015 рр.) Україна, за розрахунковими оцінками OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025, посідає 8 місце серед найбільших виробників и має частку 2,5% у світовому виробництві, але вітчизняна статистика, нажаль, цього не підтверджує. У статистиці Держстату взагалі не можна відокремити знежирене від незбираного сухого молока, а загальний обсяг їх виробництва у 2015 році склав 60 тис. тон.

Світове виробництво незбираного сухого молока склало 4 млн. тон у 2015. Лідери – це Нова Зеландія (34%), ЄС (19%), Бразилія (14%), Мексика (7%), Аргентина (7%). Україна, за оцінками OECD-FAO Agricultural Outlook 2016-2025, на 17 місці в світі з часткою 0,3%.





Схожі новини
  • Українських молочників чекають непрості часи
  • Імпорт молочки зріс
  • Виробництво йогуртів та кисломолочного сиру зросло в листопаді
  • Виробництво молока в Україні скоротилося на 4,5%
  • Китай посів перше місце у світі за експортом продовольства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.