В Україні зростає інтерес до вирощування зернобобових культур, зокрема, до сочевиці. Посіви сочевиці в 2016 році склали близько 8 тис. га, але можуть збільшитися до 20 тис. га в 2017 році.
Про це розповіла Антоніна Скляренко, президент СППБУ (Спільнота виробників і споживачів бобових), передає «Інфоіндустрія».
«В Україні поки небагато вирощують сочевиці — близько 8 тис. га. Але в 2017 році в Україні може бути "бум" вирощування сочевиці, посіви під культурою можуть вирости в 2,5 рази», — сказала пані Скляренко.
За її словами, фермерів залучає висока ціна і маржинальність вирощування сочевиці, стримує виробництво цієї зернобобовою - відсутність технологій в Україні.
«2016 рік був дуже вдалим для сочевиці, врожайність цієї культури зросла з 12-15 ц/га в 2015 році до 17-22 ц/га в 2016 році», — повідомила президент СППБУ.
За словами експерта, в Україні вирощують переважно зелену сочевицю, яку частіше можна знайти в органічних магазинах за ціною 30-50 грн/кг, що вдвічі дешевше імпортного аналога.
На думку Ольги Трофімцевой, заступника міністра аграрної політики та продовольства України, нарощування виробництва сочевиці — це процес, який йде не зверху від міністерства, а знизу — від ініціативи фермерів.
//agravery.com/uk/posts/show/ukrainu-nastupnogo-roku-ocikue-bum-virobnictva-socevici