Аграрний тиждень. Україна
» » Вступне слово М.Азарова на засідання уряду
» » Вступне слово М.Азарова на засідання уряду

    Вступне слово М.Азарова на засідання уряду


    Нас знову «випробовують на міцність» на продовольчому ринку. Питання ціноутворення, забезпечення кожного регіону продуктами харчування залишаються в центрі нашої уваги. Попри намагання створити ажіотаж, ситуація достатньо стабільна.

    За 20 днів лютого середні ціни на ринку хліба та круп в середньому по Україні підвищилися приблизно 0,3%. А взагалі за дві декади лютого інфляція склала приблизно 0,6%. Це найнижчий показник за всі роки нашого існування. Підкреслюю, найнижчий показник.

    Але ж не тільки ціни на крупи і борошно визначають стабільність на харчовому ринку.

    Як не парадоксально, нас турбує і зниження цін на такі важливі продукти харчування як свинина, сало, яйця, м’ясо птиці. Адже зниження цін – це зменшення доходів виробників. Як зростання, так і зниження цін на тлі зростання цін на зовнішньому ринку – це сигнал, що нам потрібно прикласти зусилля для стабілізації цінової ситуації.

    Знову ми бачимо регіональну «черезполосицю в цінах». Так, в Івано-Франківській області олія подешевшала, у Львівській області ціна не змінилася, натомість у Севастополі зросла.

    Не можуть наші регіональні ринки об’єктивно так відрізнятися. Очевидно, що недопрацьовує регіональна влада і зовсім не працює логістика в сфері продовольства на рівні держави.

    Тому я нагадую Міністру аграрної політики Присяжнюку, що створення ефективних логістичних схем і регіональних запасів продовольства для товарних інтервенцій – це ваше першочергове завдання. До речі, на це звертав увагу Президент вчора на засіданні.

    … Для насичення внутрішнього ринку України борошном та хлібом масових сортів сьогодні на засіданні приймемо рішення про переробку частини зерна державного резерву в борошно з подальшою реалізацією його на хлібопекарські підприємства.

    Саме такий механізм реалізації зерна унеможливить його перепродаж, забезпечить регіональні потреби хлібопекарських підприємств борошном за оптимальними цінами, стабілізує цінову ситуацію на споживчому ринку.

    КМУ

     





    Схожі новини
  • Цінова ситуація на продовольчому ринку залишатиметься стабільною
  • До кінця маркетингового року ціни на борошно із зерна інтервенційного фонду залишатимуться стабільними
  • Модернізація хлібопекарських підприємств є одним із факторів забезпечення стабільної ціни на хліб.
  • Мінагрополітики: в Україні достатньо ресурсів для збереження ціни на соціальний хліб
  • Кабмін сьогодні розгляне питання проведення Аграрним фондом інтервенцій борошном для соцсортов хліба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вступне слово М.Азарова на засідання уряду


Нас знову «випробовують на міцність» на продовольчому ринку. Питання ціноутворення, забезпечення кожного регіону продуктами харчування залишаються в центрі нашої уваги. Попри намагання створити ажіотаж, ситуація достатньо стабільна.

За 20 днів лютого середні ціни на ринку хліба та круп в середньому по Україні підвищилися приблизно 0,3%. А взагалі за дві декади лютого інфляція склала приблизно 0,6%. Це найнижчий показник за всі роки нашого існування. Підкреслюю, найнижчий показник.

Але ж не тільки ціни на крупи і борошно визначають стабільність на харчовому ринку.

Як не парадоксально, нас турбує і зниження цін на такі важливі продукти харчування як свинина, сало, яйця, м’ясо птиці. Адже зниження цін – це зменшення доходів виробників. Як зростання, так і зниження цін на тлі зростання цін на зовнішньому ринку – це сигнал, що нам потрібно прикласти зусилля для стабілізації цінової ситуації.

Знову ми бачимо регіональну «черезполосицю в цінах». Так, в Івано-Франківській області олія подешевшала, у Львівській області ціна не змінилася, натомість у Севастополі зросла.

Не можуть наші регіональні ринки об’єктивно так відрізнятися. Очевидно, що недопрацьовує регіональна влада і зовсім не працює логістика в сфері продовольства на рівні держави.

Тому я нагадую Міністру аграрної політики Присяжнюку, що створення ефективних логістичних схем і регіональних запасів продовольства для товарних інтервенцій – це ваше першочергове завдання. До речі, на це звертав увагу Президент вчора на засіданні.

… Для насичення внутрішнього ринку України борошном та хлібом масових сортів сьогодні на засіданні приймемо рішення про переробку частини зерна державного резерву в борошно з подальшою реалізацією його на хлібопекарські підприємства.

Саме такий механізм реалізації зерна унеможливить його перепродаж, забезпечить регіональні потреби хлібопекарських підприємств борошном за оптимальними цінами, стабілізує цінову ситуацію на споживчому ринку.

КМУ

 





Схожі новини
  • Цінова ситуація на продовольчому ринку залишатиметься стабільною
  • До кінця маркетингового року ціни на борошно із зерна інтервенційного фонду залишатимуться стабільними
  • Модернізація хлібопекарських підприємств є одним із факторів забезпечення стабільної ціни на хліб.
  • Мінагрополітики: в Україні достатньо ресурсів для збереження ціни на соціальний хліб
  • Кабмін сьогодні розгляне питання проведення Аграрним фондом інтервенцій борошном для соцсортов хліба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.