Сьогодні право експорту на ринки Європейського Союзу мають 277 вітчизняних підприємств.
Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час IX Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Молочний бізнес-2016».
«Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок Європейського Союзу. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, із них 97 – підприємства, які виробляють харчову продукцію, 180 – це підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження», - повідомив Володимир Лапа.
Він уточнив, що із зазначених 97 підприємств-виробників харчових продуктів 7 – виробники м’яса птиці та продуктів із нього, 19 – риби і рибопродуктів, 2 – яєць та яйцепродуктів, 49 – меду бджолиного, 5 – жаб’ячих лапок та равликів, колагену та кишкової сировини – по 1.
При цьому у 2016 році 13 українських підприємств були схвалені на експорт до ЄС молока та молочних продуктів.
//www.agrotimes.net/jivotnodstvo/ukrayinski-virobniki-eksportuyut-do-es-zhab%E2%80%99yachi-lapki-ta-ravlikiv