Аграрний тиждень. Україна
» » Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств
» » Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств

    Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств


    Українці будуть споживати максимально безпечні продукти після впровадження на всіх вітчизняних підприємствах системи контролю за якістю харчової продукції НАССР. Її ефективність вже доведена, оскільки використовується на 99% українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ. Про це повідомив заступник Голови Держветфітослужби Віталій Башинський.
    «На 99 % українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ, впроваджена та працює система НАССР. Українці також мають споживати продукцію від виробників, система контролю яких відповідає світовим вимогам. Це стане можливим після прийняття Закону «Про безпеку та якість харчових продуктів», - повідомив Віталій Башинський.
    Заступник Голови Держветфітослужби пояснив, що система НАССР дозволяє знизити можливість занесення біологічного, хімічного або механічного фактору під час виробництва продуктів харчування та отримати максимально якісний продукт.
    «НАССР допоможе запровадити чітку систему простеження продукту від лану до столу. Також Закон «Про безпеку та якість харчових продуктів» дозволятиме відкликати готову продукцію безпосередньо з полиць магазинів. При цьому виробник може втратити до 40% своїх споживачів, а це означає кінець цього профілю бізнесу. Тому саме виробники максимально зацікавленні в дотриманні найвищих стандартів якості при виготовленні своєї продукції», - говорить Віталій Башинський.
    Завдяки сучасному обладнанню системи НАССР, підробити дані для їх надання у контролюючі органи неможливо. А інспектуватимуть підприємства уже не контрольні органи, а спеціальні фахівці Держветфітослужби, яких будуть навчати кваліфіковані спеціалісти з Європейського Союзу та США, де система НАССР дуже поширена.





    Схожі новини
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств


Українці будуть споживати максимально безпечні продукти після впровадження на всіх вітчизняних підприємствах системи контролю за якістю харчової продукції НАССР. Її ефективність вже доведена, оскільки використовується на 99% українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ. Про це повідомив заступник Голови Держветфітослужби Віталій Башинський.
«На 99 % українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ, впроваджена та працює система НАССР. Українці також мають споживати продукцію від виробників, система контролю яких відповідає світовим вимогам. Це стане можливим після прийняття Закону «Про безпеку та якість харчових продуктів», - повідомив Віталій Башинський.
Заступник Голови Держветфітослужби пояснив, що система НАССР дозволяє знизити можливість занесення біологічного, хімічного або механічного фактору під час виробництва продуктів харчування та отримати максимально якісний продукт.
«НАССР допоможе запровадити чітку систему простеження продукту від лану до столу. Також Закон «Про безпеку та якість харчових продуктів» дозволятиме відкликати готову продукцію безпосередньо з полиць магазинів. При цьому виробник може втратити до 40% своїх споживачів, а це означає кінець цього профілю бізнесу. Тому саме виробники максимально зацікавленні в дотриманні найвищих стандартів якості при виготовленні своєї продукції», - говорить Віталій Башинський.
Завдяки сучасному обладнанню системи НАССР, підробити дані для їх надання у контролюючі органи неможливо. А інспектуватимуть підприємства уже не контрольні органи, а спеціальні фахівці Держветфітослужби, яких будуть навчати кваліфіковані спеціалісти з Європейського Союзу та США, де система НАССР дуже поширена.





Схожі новини
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.