Українці будуть споживати максимально безпечні продукти після впровадження на всіх вітчизняних підприємствах системи контролю за якістю харчової продукції НАССР. Її ефективність вже доведена, оскільки використовується на 99% українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ. Про це повідомив заступник Голови Держветфітослужби Віталій Башинський.
«На 99 % українських підприємств, які здійснюють експорт до Європейського Союзу або РФ, впроваджена та працює система НАССР. Українці також мають споживати продукцію від виробників, система контролю яких відповідає світовим вимогам. Це стане можливим після прийняття Закону «Про безпеку та якість харчових продуктів», - повідомив Віталій Башинський.
Заступник Голови Держветфітослужби пояснив, що система НАССР дозволяє знизити можливість занесення біологічного, хімічного або механічного фактору під час виробництва продуктів харчування та отримати максимально якісний продукт.
«НАССР допоможе запровадити чітку систему простеження продукту від лану до столу. Також Закон «Про безпеку та якість харчових продуктів» дозволятиме відкликати готову продукцію безпосередньо з полиць магазинів. При цьому виробник може втратити до 40% своїх споживачів, а це означає кінець цього профілю бізнесу. Тому саме виробники максимально зацікавленні в дотриманні найвищих стандартів якості при виготовленні своєї продукції», - говорить Віталій Башинський.
Завдяки сучасному обладнанню системи НАССР, підробити дані для їх надання у контролюючі органи неможливо. А інспектуватимуть підприємства уже не контрольні органи, а спеціальні фахівці Держветфітослужби, яких будуть навчати кваліфіковані спеціалісти з Європейського Союзу та США, де система НАССР дуже поширена.