Станом на 5 грудня 10 цукрових заводів завершили сезон цукроваріння.
Про це повідомляє аналітичний відділ НАЦУ «Укрцукор».
«Наразі працює 32 цукрових заводи, які щодоби виробляють 16,9 тис. т цукру, що вдвічі більше ніж на аналогічну дату минулого року», — йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, на сьогоднішній день вироблено 1,74 млн т цукру з 11,86 млн т цукрових буряків.
«В 2016/17 МР українська цукрова галузь виробить більше цукру, ніж в минулому сезоні (довідково 1,43 млн т). Серед основних причин: збільшення посівних площ — 290 тис. га проти минулорічних 238 тис. га та зростання урожайності — 481 ц/га проти 429 ц/га. Також, в цьому сезоні підвищилась цукристість при прийманні — 17,76% проти 17,64% (станом на 01.12) та збільшився вихід цукру — 14,80% проти минулорічних 14,74%», — коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Нагадаємо, що цьогоріч, виробничий сезон розпочався 20 серпня, працювали 42 цукрових заводи.
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше