Станом на 5 грудня 10 цукрових заводів завершили сезон цукроваріння.
Про це повідомляє аналітичний відділ НАЦУ «Укрцукор».
«Наразі працює 32 цукрових заводи, які щодоби виробляють 16,9 тис. т цукру, що вдвічі більше ніж на аналогічну дату минулого року», — йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, на сьогоднішній день вироблено 1,74 млн т цукру з 11,86 млн т цукрових буряків.
«В 2016/17 МР українська цукрова галузь виробить більше цукру, ніж в минулому сезоні (довідково 1,43 млн т). Серед основних причин: збільшення посівних площ — 290 тис. га проти минулорічних 238 тис. га та зростання урожайності — 481 ц/га проти 429 ц/га. Також, в цьому сезоні підвищилась цукристість при прийманні — 17,76% проти 17,64% (станом на 01.12) та збільшився вихід цукру — 14,80% проти минулорічних 14,74%», — коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Нагадаємо, що цьогоріч, виробничий сезон розпочався 20 серпня, працювали 42 цукрових заводи.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше