Аграрний тиждень. Україна
» » Україна нарощує обсяги експорту сирних продуктів
» » Україна нарощує обсяги експорту сирних продуктів

    Україна нарощує обсяги експорту сирних продуктів


    В Україні чітко спостерігається тенденція до збільшення виробництва сирних продуктів.

    Про це заявив голова правління ПАТ «Дубномолоко» (ТМ «Комо») Олег Волошин, «The DairyNews».

    «Український сирний ринок, як і молочна галузь, завжди був експортно-орієнтованим. На прикладі 2005 року ми бачимо, що до 50% сиру, який вироблявся в країні ― це були експортні об’єми. Така сама динаміка, в цілому, не тільки в сирному напрямку, а і в галузі. Наразі об’єми експорту суттєво зменшились. Кожен рік йде падіння як виробництва сирів, так і експортного потенціалу», ― зазначив Волошин.

    «В першу чергу, зрозуміло, це пов’язано з падінням експорту в Російську Федерацію і як наслідок ― зменшення об’ємів виробництва в галузі в цілому», -― додав експерт.

    Також, за словами Волошина, у експорті твердого сиру на сьогодні є ряд змін. В 2010 році в галузі з’явилися сирні продукти. Тому є розмежування з точки зору розвитку сиру натурального і сирного продукту. Досить чітко спостерігається тенденція збільшення виробництва сирного продукту.

    «На сьогодні, це один з основних продуктів з точки зору цієї галузі експорту. Якщо подивитись на результати 2015 року, то близько 45 тис. тонн було експортовано в інші країни. Якщо говорити про експорт натурального сиру, то тут є суттєві зменшення. За 8 місяців 2016 року, можливо, експорт сирного продукту ще не має таких обсягів, як в 2015, але починаючи з серпня об’єми істотно збільшилися. І за результатам року я впевнений, що вони будуть не гірші, ніж в 2015 році. Тому що в середньому експортується 3,4 тис. тонн сиру до Російської Федерації через такі країни як Білорусь та Казахстан», ― зазначив експерт.

    За словами Волошина, в Україні з’явились додаткові категорії, такі як білково-жировий продукт, який суттєво відрізняється від сирного продукту.

    «Для сирного продукту є обмеження, і достатньо важко його відвантажувати. Білково-жировий продукт ― це той продукт, який має в своєму складі не більше, здається, 1% тваринного жиру. І тому він має інший код. І його легше експортувати. І ми на сьогодні досить успішно годуємо близькі країни цим продуктом», ― підкреслив експерт.
    //agravery.com/uk/posts/show/ukraina-narosue-obsagi-eksportu-sirnih-produktiv





    Схожі новини
  • Україна експортує молочку на російський ринок
  • Аграрії скоротили експорт сирів на 24%
  • Експорт молочки впав більш ніж на 50%
  • Найбільший імпортер українського сиру - Казахстан
  • Молочна галузь помалу розвивається

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна нарощує обсяги експорту сирних продуктів


В Україні чітко спостерігається тенденція до збільшення виробництва сирних продуктів.

Про це заявив голова правління ПАТ «Дубномолоко» (ТМ «Комо») Олег Волошин, «The DairyNews».

«Український сирний ринок, як і молочна галузь, завжди був експортно-орієнтованим. На прикладі 2005 року ми бачимо, що до 50% сиру, який вироблявся в країні ― це були експортні об’єми. Така сама динаміка, в цілому, не тільки в сирному напрямку, а і в галузі. Наразі об’єми експорту суттєво зменшились. Кожен рік йде падіння як виробництва сирів, так і експортного потенціалу», ― зазначив Волошин.

«В першу чергу, зрозуміло, це пов’язано з падінням експорту в Російську Федерацію і як наслідок ― зменшення об’ємів виробництва в галузі в цілому», -― додав експерт.

Також, за словами Волошина, у експорті твердого сиру на сьогодні є ряд змін. В 2010 році в галузі з’явилися сирні продукти. Тому є розмежування з точки зору розвитку сиру натурального і сирного продукту. Досить чітко спостерігається тенденція збільшення виробництва сирного продукту.

«На сьогодні, це один з основних продуктів з точки зору цієї галузі експорту. Якщо подивитись на результати 2015 року, то близько 45 тис. тонн було експортовано в інші країни. Якщо говорити про експорт натурального сиру, то тут є суттєві зменшення. За 8 місяців 2016 року, можливо, експорт сирного продукту ще не має таких обсягів, як в 2015, але починаючи з серпня об’єми істотно збільшилися. І за результатам року я впевнений, що вони будуть не гірші, ніж в 2015 році. Тому що в середньому експортується 3,4 тис. тонн сиру до Російської Федерації через такі країни як Білорусь та Казахстан», ― зазначив експерт.

За словами Волошина, в Україні з’явились додаткові категорії, такі як білково-жировий продукт, який суттєво відрізняється від сирного продукту.

«Для сирного продукту є обмеження, і достатньо важко його відвантажувати. Білково-жировий продукт ― це той продукт, який має в своєму складі не більше, здається, 1% тваринного жиру. І тому він має інший код. І його легше експортувати. І ми на сьогодні досить успішно годуємо близькі країни цим продуктом», ― підкреслив експерт.
//agravery.com/uk/posts/show/ukraina-narosue-obsagi-eksportu-sirnih-produktiv





Схожі новини
  • Україна експортує молочку на російський ринок
  • Аграрії скоротили експорт сирів на 24%
  • Експорт молочки впав більш ніж на 50%
  • Найбільший імпортер українського сиру - Казахстан
  • Молочна галузь помалу розвивається

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.