Українське козине та овече молоко було б цікаве в Європі, але це дуже специфічна нішева продукція, яка потребує капіталовкладень.
Про це повідомила голова Асоціації тваринників України (АТУ) Ірина Паламар, передає The DairyNews.
«Це дуже величезний потенціал. Це органічна продукція, яка дуже вузькопрофільна. В Україні поки немає великого попиту на таку продукцію. Але якщо налагодити експорт в Європу, то в тваринництві з'явиться ще один економічно привабливий напрямок», ― зазначила Паламар.
«Днями у мене була зустріч з корейцями, і вони сказали, що приїхали досліджувати український ринок, оскільки у нас вільна зона від ГМО ― сьогодні це суттєва конкурентна перевага з точки зору світового ринку. На жаль, деякі депутати проштовхують ідею легалізації ГМО. Якщо це здійснити, ми втратимо привабливість для іноземних інвесторів, а хтось із наших "партерів" позбудеться небезпечного конкурента», ― зауважила голова АТУ.
За її словами, зараз Україна цікава тим, що практично не має ГМО.
«Нас вважають органічної чистою зоною. Ми багато спілкувалися з корейськими представниками, показували їм наші фермерські господарства. Вони дуже зацікавлені. Думаю, що тема з козиним і овечим молоком буде цікава в Європі. Але це дуже специфічна, нішева продукція. Вона вимагає капіталовкладень», ― наголосила Паламар.
Вона додала, що насправді, це ще й дуже вигідний бізнес, з точки зору того, що це нішева продукція, і коштувати вона буде дорого
//www.dairynews.com.ua/news/vropa-mozhe-stati-rinkom-zbutu-dlya-ukra-nskogo-ko.html