Аграрний тиждень. Україна
» » Учасники Агрошколи УКАБ відвідали роботизовану ферму на Житомирщині
» » Учасники Агрошколи УКАБ відвідали роботизовану ферму на Житомирщині

    Учасники Агрошколи УКАБ відвідали роботизовану ферму на Житомирщині


    9 та 10 лютого відбувся перший модуль Агрошколи УКАБ у 2017 році Управління молочним бізнесом: «Технологічне обладнання, якість молока та гігієна в молочному скотарстві». Модуль передбачав теоретично-практичні сесії та поїздку на виробничі потужності ПСП «Україна» (Житомирська область).
    Під час практичних та теоретичних занять близько 30 учасників, серед яких були представники агропідприємств, підприємств-постачальників та експерти аграрної галузі обговорили питання забезпечення комфортного утримання ВРХ, системи ефективної вентиляції тваринницьких приміщень, впливу комфортного утримання на продуктивність, здоров’я, відтворення ВРХ, основних факторів, які впливають на якість молока. Крім того, під час роботи піднімалися питання вхідного контролю якості, технічних умов отримання та збереження молока ґатунку екстра на фермі.
    Володимир Фичак, директор ПП «Генетика і селекція» під час першої теоретико-практичної сесії розповів про забезпечення комфортного утримання ВРХ. За словами пана Володимира, успіх молочного скотарства залежить від 4 аспектів: кормів, корови (генетика), кадрів та комфорту. «Раніше за будь-яких витратах ферми могли отримувати прибуток, однак сьогодні необхідно впроваджувати такі методи роботи, які дадуть за нижчої або однаковій собівартості молока більшу економічну ефективність. Необхідно створити всі умови, у яких худоба почувала би себе комфортно. На комфортне утримання корів впливає і приміщення, в якому живе худоба, температурний та вологість, умови, годівля. Ми у своїй роботі орієнтуємося на американський досвід», - зазначив спеціаліст.
    Тарас Байдюк, менеджер з продажу супутніх товарів ТОВ «ДеЛаваль Україна» розповів учасникам АгроШколи про якість молока та молочну продуктивність. «Дуже важливим питанням для кожного господарства є бактеріальне забруднення молока: під час процедури доїння, проходження молоком шляху від колектора до холодильника. На цих етапах може кардинально зростати кількість бактерій у молоці. Завдяки дотриманню процедур, використання регламентованих миючих засобів, вчасної заміни дійкової гуми та молочних шлангів, постійного контролю критичних точок промивки забруднення можна уникнути», - вважає Тарас Байдюк.
    Спеціаліст переконаний, що конкретно вказати на якийсь етап, який найбільше впливає на бактеріальну забрудненість молока, - неможливо. Необхідно комплексно підходити до питання якості молока, яке починається від закупівлі кормів до моменту виїзду молоковоза з ферми. «Якщо розуміти, що відбувається на кожному з етапів проходження молока, ми зможемо контролювати бактеріальну забрудненість. Цим ми можемо виправити не лише якість, але й кількість молока. Будь-яка помилка впливає на тварину, а в результаті зменшується її продуктивність», - переконаний Тарас Байдюк. Під час своєї презентації він докладно зупинився на економічній складовій діяльності ферми. Спікер поділився розрахунками про вартість забезпечення на всіх етапах отримання молока.
    Другий день практичної сесії пройшов на базі виробничих потужностей ПСП «Україна» (Житомирська обл., Попільнянський р-н, с. Почуйки). На початку 2017 року у господарстві утримувалося 830 ВРХ, з них 465 дійних корів. У 2016 році було отримано 8438 кг на рік молока. Ця молочна ферма обладнана вісьмома роботами-доярами VMS компанії «ДеЛаваль» та укомплектована провідним стійловим обладнанням. Також у приміщенні автоматично підтримується оптимальний мікроклімат для тварин. Вибрана технологія доїння зводить до мінімуму людський фактор і забезпечує високу якість молока.





    Схожі новини
  • Покращення раціону годівлі корів
  • Роботизована молочна ферма
  • На Запоріжжі запрацювали перші сімейні ферми
  • Надходження молока
  • Виробництво молока на Дніпропетровщині зросло за рахунок збільшення продуктивності корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Учасники Агрошколи УКАБ відвідали роботизовану ферму на Житомирщині


9 та 10 лютого відбувся перший модуль Агрошколи УКАБ у 2017 році Управління молочним бізнесом: «Технологічне обладнання, якість молока та гігієна в молочному скотарстві». Модуль передбачав теоретично-практичні сесії та поїздку на виробничі потужності ПСП «Україна» (Житомирська область).
Під час практичних та теоретичних занять близько 30 учасників, серед яких були представники агропідприємств, підприємств-постачальників та експерти аграрної галузі обговорили питання забезпечення комфортного утримання ВРХ, системи ефективної вентиляції тваринницьких приміщень, впливу комфортного утримання на продуктивність, здоров’я, відтворення ВРХ, основних факторів, які впливають на якість молока. Крім того, під час роботи піднімалися питання вхідного контролю якості, технічних умов отримання та збереження молока ґатунку екстра на фермі.
Володимир Фичак, директор ПП «Генетика і селекція» під час першої теоретико-практичної сесії розповів про забезпечення комфортного утримання ВРХ. За словами пана Володимира, успіх молочного скотарства залежить від 4 аспектів: кормів, корови (генетика), кадрів та комфорту. «Раніше за будь-яких витратах ферми могли отримувати прибуток, однак сьогодні необхідно впроваджувати такі методи роботи, які дадуть за нижчої або однаковій собівартості молока більшу економічну ефективність. Необхідно створити всі умови, у яких худоба почувала би себе комфортно. На комфортне утримання корів впливає і приміщення, в якому живе худоба, температурний та вологість, умови, годівля. Ми у своїй роботі орієнтуємося на американський досвід», - зазначив спеціаліст.
Тарас Байдюк, менеджер з продажу супутніх товарів ТОВ «ДеЛаваль Україна» розповів учасникам АгроШколи про якість молока та молочну продуктивність. «Дуже важливим питанням для кожного господарства є бактеріальне забруднення молока: під час процедури доїння, проходження молоком шляху від колектора до холодильника. На цих етапах може кардинально зростати кількість бактерій у молоці. Завдяки дотриманню процедур, використання регламентованих миючих засобів, вчасної заміни дійкової гуми та молочних шлангів, постійного контролю критичних точок промивки забруднення можна уникнути», - вважає Тарас Байдюк.
Спеціаліст переконаний, що конкретно вказати на якийсь етап, який найбільше впливає на бактеріальну забрудненість молока, - неможливо. Необхідно комплексно підходити до питання якості молока, яке починається від закупівлі кормів до моменту виїзду молоковоза з ферми. «Якщо розуміти, що відбувається на кожному з етапів проходження молока, ми зможемо контролювати бактеріальну забрудненість. Цим ми можемо виправити не лише якість, але й кількість молока. Будь-яка помилка впливає на тварину, а в результаті зменшується її продуктивність», - переконаний Тарас Байдюк. Під час своєї презентації він докладно зупинився на економічній складовій діяльності ферми. Спікер поділився розрахунками про вартість забезпечення на всіх етапах отримання молока.
Другий день практичної сесії пройшов на базі виробничих потужностей ПСП «Україна» (Житомирська обл., Попільнянський р-н, с. Почуйки). На початку 2017 року у господарстві утримувалося 830 ВРХ, з них 465 дійних корів. У 2016 році було отримано 8438 кг на рік молока. Ця молочна ферма обладнана вісьмома роботами-доярами VMS компанії «ДеЛаваль» та укомплектована провідним стійловим обладнанням. Також у приміщенні автоматично підтримується оптимальний мікроклімат для тварин. Вибрана технологія доїння зводить до мінімуму людський фактор і забезпечує високу якість молока.





Схожі новини
  • Покращення раціону годівлі корів
  • Роботизована молочна ферма
  • На Запоріжжі запрацювали перші сімейні ферми
  • Надходження молока
  • Виробництво молока на Дніпропетровщині зросло за рахунок збільшення продуктивності корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.