Держпродспоживслужба посилить якість моніторингу з питань забезпечення сільгоспвиробників засобами захисту рослин відповідно до фітосанітарного стану та координацію роботи з місцевими адміністраціями. Таке рішення було прийняте Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час колегіі щодо підбиття підсумків роботи за перший квартал та планування роботи на другий квартал 2017 року.
Також під час заходу було вирішено провести активну інформаційно-роз’яснювальної роботи з операторами ринку стосовно провадження системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) на потужностях, які провадять діяльність з харчовими продуктами.
«HACCP буде започатковано з вересня на усіх великих підприємствах, які займаються харчовими продуктами. Через рік вона стане обов’язковою для інших великих підприємств харчової промисловості потужностей, а у 2019 році – це стосуватиметься і дрібних підприємств. Це амбітне завдання для України, тому всі учасники процесу повинні бути готові до цього», - зазначив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
Окрім того, важливим питанням засідання стало обговорення епізоотичного благополуччя країни, належного виконання протиепізоотичних заходів у 2017 році, особливо в частині профілактики, ліквідації та недопущення поширення збудника АЧС.
У ході засідання було вирішено посилити заходи з контролю за утилізацією побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною, виконання планів моніторингів залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження.
За результатами колегії роботу Держпродспоживслужби за перший квартал визнано задовільною.
Прес-служба Мінагрополітики