Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»"Квасоляний" потенціал
АТУ»Новини»"Квасоляний" потенціал

"Квасоляний" потенціал

26 травень, Розділ Новини, переглядів 3 779

За результатами дослідження «Нішеві напрямки агровиробництва: квасоля», виробництво бобових у 2016 році склало 53,6 тис. тонн, що є одним з найвищих показників з часів незалежності України. Однак, варто врахувати, що потенціал цієї культури є нерозкритим. Україна нарощує обсяги виробництва квасолі і знаходиться в більш зручному географічному положенні, ніж основні країни-експортери до ЄС (Канада, Китай, Аргентина, США, Ефіопія та інші). Беручи до уваги вищезазначені фактори, а також середню вартість експорту з України в 2016 році на рівні 534 дол/т , що на 300 дол/т нижче, ніж в основних країнах-експортерах та враховуючи зростаючий попит на квасолю в ЄС, це є одним із можливих перспективних нішевих напрямків агровиробництва. Наприклад, щоб задовольнити попит Італії, потрібно 127 тис. т, що в 2,4 рази більше, ніж валовий збір квасолі в 2016 році.

//ucab.ua





Схожі новини
  • «Сварог Вест Груп» завершила збір квасолі
  • Європа – основний споживач українських макаронів
  • Україна знаходиться на 4 місці в світі за обсягами експорту сорго
  • Україна входить у 5 найбільших виробників гірчиці
  • «РОСТОК-ХОЛДИНГ» у 2,5 рази збільшив виробництво кукурудзи

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.