В найближчі рік-два на сектор цукрового виробництва України чекають значні зміни, що пов'язані зі скасуванням Європейським Союзом квот на цукор з 1 жовтня 2017 року. Про це пише Latifundist.comз посиланням на комерційного директора «УкрАгроКом» Павла Фесюка. «Зі скасуванням квот на цукор очікується, що виробництво цукру в ЄС збільшиться з 13,5 млн т в рік до 16 млн т на рік. Деякі експерти прогнозують навіть 18-19 млн т в рік. Європа почне шукати нові ринки для збуту свого цукру, і Україна ― перша в цьому списку. Йдеться про якісний і дешевий цукор: сектор цукрового виробництва в Європі дотується і є високоефективним. Тобто українським виробникам доведеться зіткнутися з жорстокою конкуренцією з боку європейських виробників цукру», ― пояснив Фесюк. Він додав, що з приходом на український ринок європейського цукру відбудуться значні зміни. Йдеться як про скорочення посівних площ в Україні, особливо в південних регіонах, так і про укрупнення вітчизняного ринку. «З 2016 року в Україні працювали 42 цукрових заводи. За нашими прогнозами, їх кількість може зменшитися вдвічі. Ті виробники, які залишаться на ринку, змушені будуть підвищувати якість і продуктивність виробництва. Це стане можливим завдяки технологічному переоснащенню і переходу в виробництві з природного газу на альтернативні джерела енергії», ― сказав Фесюк. За його словами, частина виробників переорієнтується на виробництво біоетанолу.
В найближчі рік-два на сектор цукрового виробництва України чекають значні зміни, що пов'язані зі скасуванням Європейським Союзом квот на цукор з 1 жовтня 2017 року. Про це пише Latifundist.comз посиланням на комерційного директора «УкрАгроКом» Павла Фесюка. «Зі скасуванням квот на цукор очікується, що виробництво цукру в ЄС збільшиться з 13,5 млн т в рік до 16 млн т на рік. Деякі експерти прогнозують навіть 18-19 млн т в рік. Європа почне шукати нові ринки для збуту свого цукру, і Україна ― перша в цьому списку. Йдеться про якісний і дешевий цукор: сектор цукрового виробництва в Європі дотується і є високоефективним. Тобто українським виробникам доведеться зіткнутися з жорстокою конкуренцією з боку європейських виробників цукру», ― пояснив Фесюк. Він додав, що з приходом на український ринок європейського цукру відбудуться значні зміни. Йдеться як про скорочення посівних площ в Україні, особливо в південних регіонах, так і про укрупнення вітчизняного ринку. «З 2016 року в Україні працювали 42 цукрових заводи. За нашими прогнозами, їх кількість може зменшитися вдвічі. Ті виробники, які залишаться на ринку, змушені будуть підвищувати якість і продуктивність виробництва. Це стане можливим завдяки технологічному переоснащенню і переходу в виробництві з природного газу на альтернативні джерела енергії», ― сказав Фесюк. За його словами, частина виробників переорієнтується на виробництво біоетанолу.