Аграрний тиждень. Україна
» » Виробники м’яса збільшують експорт витісняючи імпорт з внутрішнього ринку - УКАБ
» » Виробники м’яса збільшують експорт витісняючи імпорт з внутрішнього ринку - УКАБ

    Виробники м’яса збільшують експорт витісняючи імпорт з внутрішнього ринку - УКАБ


    Збільшення виробництва м’яса, яке спостерігається у поточному році, призвело до скорочення імпорту свинини та птиці на 50% та до стрімкого зростання експорту даних видів м’яса. Основною причиною таких змін стало наближення ціни на вітчизняне м'ясо до рівня цін в основних країнах-експортерах, вважають експерти асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).
    Так, за даними УКАБ у першому кварталі 2011р. було експортовано 16,8 тис. т всіх видів м’яса, тоді як за аналогічний період минулого року – лише 11,8 тис. т. У тому числі експорт свинини становив 4,34 тис. т, тоді як у першому кварталі 2010 було вивезено лише 4 т свинини. Зважаючи на темпи торгівлі, можна говорити про суттєве зменшення від’ємного торгівельного сальдо по м’ясопродуктах у 2011 р., хоча умови виробництва для сільгосптоваровиробників залишаються дуже складними, оскільки при зростанні цін на корми залишаються порівняно низькі ціни на м'ясо.
    За таких умов ефективно господарювати зможуть лише вертикально інтегровані аграрні холдинги, доля яких в загальному виробництві м’яса продовжує зростати і на сьогодні становить понад 35% від загального виробництва м’яса (в основному за рахунок агрохолдингів, що спеціалізуються на птиці). Відповідно до результатів дослідження УКАБ "Найбільші тваринницькі холдинги України: розвиток та перспективи", у першу десятку найбільших тваринницьких холдингів входять виробники м’яса птиці та свинини, при цьому рентабельність вирощування свинини в холдингах складала 23% тоді як у типових сільгосппідприємствах 12%. Щодо виробництва м’яса птиці на забій, то в холдингах продуктивність вища у 2,5 рази, а виробнича собівартість на 32% нижча ніж у решти підприємств.
    Детальніше про розвиток м’ясного тваринництва України йтиметься на конференції «М’ясне тваринництво України 2011», що відбудеться 19 травня в Києві.

    Прес-служба УКАБ
    Христина Проців





    Схожі новини
  • Виробництво замороженої свинини в Україні скоротилось на 26,5%
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів
  • У листопаді відбулося найбільше скорочення поголів’я свиней за останні два роки
  • Україна залишається без яловичини - експерт

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробники м’яса збільшують експорт витісняючи імпорт з внутрішнього ринку - УКАБ


Збільшення виробництва м’яса, яке спостерігається у поточному році, призвело до скорочення імпорту свинини та птиці на 50% та до стрімкого зростання експорту даних видів м’яса. Основною причиною таких змін стало наближення ціни на вітчизняне м'ясо до рівня цін в основних країнах-експортерах, вважають експерти асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).
Так, за даними УКАБ у першому кварталі 2011р. було експортовано 16,8 тис. т всіх видів м’яса, тоді як за аналогічний період минулого року – лише 11,8 тис. т. У тому числі експорт свинини становив 4,34 тис. т, тоді як у першому кварталі 2010 було вивезено лише 4 т свинини. Зважаючи на темпи торгівлі, можна говорити про суттєве зменшення від’ємного торгівельного сальдо по м’ясопродуктах у 2011 р., хоча умови виробництва для сільгосптоваровиробників залишаються дуже складними, оскільки при зростанні цін на корми залишаються порівняно низькі ціни на м'ясо.
За таких умов ефективно господарювати зможуть лише вертикально інтегровані аграрні холдинги, доля яких в загальному виробництві м’яса продовжує зростати і на сьогодні становить понад 35% від загального виробництва м’яса (в основному за рахунок агрохолдингів, що спеціалізуються на птиці). Відповідно до результатів дослідження УКАБ "Найбільші тваринницькі холдинги України: розвиток та перспективи", у першу десятку найбільших тваринницьких холдингів входять виробники м’яса птиці та свинини, при цьому рентабельність вирощування свинини в холдингах складала 23% тоді як у типових сільгосппідприємствах 12%. Щодо виробництва м’яса птиці на забій, то в холдингах продуктивність вища у 2,5 рази, а виробнича собівартість на 32% нижча ніж у решти підприємств.
Детальніше про розвиток м’ясного тваринництва України йтиметься на конференції «М’ясне тваринництво України 2011», що відбудеться 19 травня в Києві.

Прес-служба УКАБ
Христина Проців





Схожі новини
  • Виробництво замороженої свинини в Україні скоротилось на 26,5%
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів
  • У листопаді відбулося найбільше скорочення поголів’я свиней за останні два роки
  • Україна залишається без яловичини - експерт

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.