На 100 відсотків культивовані гриби в Україні продають дешевше, ніж в Європі. За кілограм печериць (шампіньйонів) в Україніпросять 1.2 - 2 долари, в Білорусії – 4, а в європейських країнах – від 2.5 до 6 доларів. Різниця – в два-три рази. При цьому, як повідомляє Галузева грибна Інформаційна агенція «УМДИС», весь експорт свіжих печериць з України за 9 місяців 2017 року склав всього лише 279 тонн – тобто близько одного відсотка виробництва. По країнах, куди вдалося відправити українські печериці: майже 80% продали в Молдову, і 20% – в Білорусію. Що гальмує експорт українських грибів, і як він зміниться найближчим часом, - ми обговоримо на наступній конференції «Українське грибівництво: погляд у майбутнє». Заплановані також теми по виробництву грибів, їхньому ринку, особливостям просування аграрного продукту.
Міжнародна конференція «Українське грибівництво» - головна подія грибної галузі України, яка знайомить українських виробників з іноземними експертами. В 2018 році вона відбудеться втретє. В минулий раз на заході в Україні зібралися більше 300 учасників з 15 країн. Мало, хто пише, що Україна на сьогодні виробляє гриба більше, ніж всі колишні республіки СРСР разом узяті. Обсяг виробництва оцінюють в понад 40 тисяч тон на рік.
Конференцію «Українське грибівництво: погляд у майбутнє» агентство «УМДИС» організовуєв столичному арт-готелі Космополіт 6-7 червня2018 року.
Дізнатися більше про подію можна тут: //umdis.org/conference/ .