Аграрний тиждень. Україна
» » Новий кадастр зменшив масштаби корупції, – Світовий банк
» » Новий кадастр зменшив масштаби корупції, – Світовий банк

Новий кадастр зменшив масштаби корупції, – Світовий банк


Світовий банк визнав український земельний кадастр одним із найдосконаліших в світі. Про це йдеться в відеоповідомленні установи //www.worldbank.org/uk/news/video/2017/11/15/ukraine-new-cadaster-helps-reduces-corruption на честь 25-ти річного партнерства Світового банку з Україною. 

Як відзначають експерти Світового банку, новий державний земельний кадастр був розроблений відповідно до найкращих світових стандартів та зменшив вартість реєстрації земельних ділянок на 2/3 за рахунок скорочення часу реєстрації та зменшення масштабів корупції. Відзначається, що час реєстрації скоротився із декількох днів до 21 хвилини в середньому та зводиться до одного візиту до центру реєстрації.

Нагадаємо, що електронний Державний земельний кадастр був запущений в 2013 році, відкривши доступ до Національної кадастрової системи. В 2015 році на базі Держземкадастру почали впроваджуватись електронні послуги, зробивши сервіс більш прозорим та зручним. Конвертація відомостей про земельні ділянки в електронний формат зробила можливим переведення в онлайн частини процедур, усунувши чиновника від їх виконання, та зменшивши можливості для корупції.

 

 

Прес-служба Держгеокадастру





Схожі новини
  • Держзембанк завершив рік зі збитками
  • Адмінпослуги у сфері земельних відносин подешевшають майже на 30%
  • Державний земельний банк буде створено як окрему установу із статутним капіталом в 120 млн грн, - НБУ
  • Поземельна книга не гарантує права українських громадян
  • Верховна Рада прийняла закон "Про державний земельний кадастр"

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.