У
2017 році виробництво м’яса склало 2,3 млн т, що на тисячу т більше,
ніж у 2016 році. Виробництво яловичини знизилось на 4,7%, а свинини — на
2,3 %. Виробництво м’яса птиці зросло на 3,5%.
Про це пише kurkul.com.
Станом на 1 січня 2018 року поголів’я ВРХ скоротилося на 1,5% (3,6 млн
гол.), свиней — на 8,2% (6,1 млн гол.), а поголів’я птиці зросло на 1,7%
(205,1 млн гол.), у порівнянні з 2016 роком.
Минулого року зріс експорт м’яса та м’ясопродуктів. Експорт склав 351
тис. т (+16 % до показників 2016 року), імпорт — 233 тис. т (+28 %).
Частка м’яса птиці у експорті становить близько 77% або 271 тис. т, що
на 13% більше, ніж минулого року.
Також зросли поставки яловичини за кордон. У 2017 році експортовано 61
тис. т яловичини, що на 53% перевищує показник 2016 року. Експорт
свинини зріс всього на 2 тис. т.
Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні у 2017 року склала 10%.
У структурі споживання м’яса українцями найбільш вагомою залишається
частка птиці — 48%, на свинину припадає 37%, на яловичину — 14%, на інші
види — 1%.
Нагадаємо, що Україна не відстає від світу, адже поголів’я птиці у 2017
році тільки зростало, а у 2018 році курятина займатиме половину м’ясного
раціону українців.