Аграрний тиждень. Україна
» » Пропозиція зернових у світі досягла рекордного за всю історію рівня
» » Пропозиція зернових у світі досягла рекордного за всю історію рівня

    Пропозиція зернових у світі досягла рекордного за всю історію рівня


    Згідно з останніми прогнозами ФАО, обсяг виробництва зернових в світі в 2017 році значно перевищив обсяг, прогнозований в грудні. Виходячи з поточних прогнозів пропозиції і попиту в 2017-2018 році можна зробити висновок, що світові ринки всіх основних зернових, як і раніше, лишаються стійко стабільними. Цьому сприяли рекордно високі обсяги запасів, про що свідчить показник співвідношення запасів до споживання, який знаходиться на рівні вище середнього.
     
     
    У 2017 році обсяги виробництва зернових в світі перевищили і без того високі оцінки попередніх періодів
     
    Прогнозований ФАО обсяг виробництва зернових в світі в 2017 році становить рекордні 2 640 млн тон, що на 1,3% більше прогнозу 2016 року. У порівнянні з грудневим, прогноз істотно підвищено вдруге поспіль на 13,5 млн тон.
     
    Світове виробництво фуражного зерна прогнозується в обсязі близько 1 381 млн тон, тобто на 35 млн тон (2,6%) більше, ніж в 2016 році. Останні переглянуті дані на 9 мільйонів тон вище грудневих прогнозів, причому найбільший вплив на це мало збільшення обсягів виробництва кукурудзи в Китаї в зв'язку з більш високим, ніж очікувалося, урожаєм, а також в ЄС, де урожай кукурудзи в Румунії перевищив прогнозний рівень. Крім того, у зв'язку зі збільшенням врожайності і площ, обсяг виробництва кукурудзи в Мексиці також переглянуто у бік підвищення.
     
    Загальний обсяг виробництва пшениці в світі в 2017 році також був переглянутий у бік підвищення на 2,8 млн тон. Тепер обсяг світового виробництва пшениці всього лише на 3,7 млн тон не дотягує до рекордного врожаю 2016 року. Головним фактором цього місяця стало підвищення прогнозів виробництва у Канаді та Російській Федерації.
     
     
    Обсяг світового споживання зернових може вирости більше, ніж це очікувалося раніше очікувалося.
     
    На 2017-2018 сільськогосподарський рік обсяг споживання зернових у світі прогнозується на рівні 2 603 млн тон, що майже на 35,7 млн тон (1,4%) більше, ніж в сезоні 2016-2017 років, і на 3 млн тон більше, ніж прогнозувалося в грудні. Це коректування убік підвищення в порівнянні з грудневим прогнозом пояснюється, головним чином, зміною прогнозів споживання фуражних зернових на корми (в основному ЄС, Китай, Мексика і Російська Федерація), що з запасом компенсує суттєве зниження прогнозів непродовольчого використання пшениці (головним чином в ЄС і Російській Федерації).
     
    Світовий обсяг споживання пшениці в сезоні 2017-2018 років прогнозується на рівні 734 млн тон, що на 6 млн тон нижче прогнозу за грудень місяць і всього на 1,5 млн тон (0,2%)більше, ніж в сезоні 2016-2017 років. Приріст у порівнянні з попереднім сезоном дещо менше очікуваного, головним чином у зв'язку з більш низьким попитом на фуражну пшеницю в силу великих обсягів поставок на світові ринки більш дешевих фуражних зернових. Проте, як і раніше очікується збільшення на 1,1% (майже до 504 млн тон) споживання пшениці на продовольчі потреби.
     
    Очікується, що споживання фуражного зерна в сезоні 2017-2018 років, навпаки, збільшиться майже до 1 365 млн тон, що вище грудневого прогнозу на 8,5 млн тон, і основний обсяг цього приросту пов'язаний зі збільшенням споживання кукурудзи і ячменю на корми. Тепер світовий обсяг споживання фуражних зернових оцінюється на рівні, приблизно на 28 млн тон (2,1%) вище оціночного рівня 2016-2017 років, причому споживання на корми може досягти абсолютного рекордного рівня в 764 млн тон, що на 1,8% вище прогнозів на той же період, в першу чергу за рахунок очікуваного приросту в Бразилії, ЄС, Мексиці і Китаї.
     
    Очікується збереження річних темпів приросту світового споживання рису на рівні 1,2%, і в 2017-2018 роках воно може досягти 503,7 млн тон, що приблизно на 700 тис. тон вище грудневого прогнозу. Головним фактором цього зростання, як очікується, буде неухильне зростання споживання на продовольчі потреби, в той час як обсяги споживання на інші потреби можуть залишитися на торішньому рівні.
     
     
    Безпрецедентно великі світові запаси зернових
     
    Очікується, що приріст світових запасів зернових в порівнянні з і без того рекордним обсягом на початок сезону в 739 млн тон складе майже 36 млн тон (5%). Це на 12,8 млн тон вище грудневого прогнозу; таким чином, співвідношення запасів зернових до їх споживання в світі буде стабільним на достатньому рівні в 27,7%, дещо перевищивши показник сезону 2016-2017 років і досягнувши максимального рівня з сезону 2001-2002 років.
     
    Підвищення в цьому місяці пояснюється більш високими прогнозами (на 12,8 млн тон) щодо світових запасів пшениці (на кінець 2018 року), які, як в даний час очікується, можуть досягти безпрецедентно високого обсягу в 270 млн тон, що на цілих 21 млн тон (8,7%)вище і без того високого рівня на початок звітного періоду. Основна частина цього приросту очікується за рахунок збільшення запасів в ЄС і в Російській Федерації.
     
    Прогнозований ФАО обсяг запасів (на кінець 2018 року) змінився у порівнянні з грудневим незначно: очікується зростання запасів кукурудзи (на 3 млн тон) –  головним чином в Бразилії і Китаї, і зниження запасів ячменю (4,6 млн тон) – в основному в Азербайджані і в Російській Федерації. Запаси кукурудзи можуть досягти нового рекордного рівня в 248 млн тон, що на 12,5 млн тон (5,3%) вище рівня на початку звітного періоду, а запаси ячменю в світі можуть скоротитися на 1 млн тон до 26,4 млн тон.
     
    Прогноз світових запасів рису (на кінець 2018 року) в порівнянні з грудневим змінився незначно і зберігається на рівні 170 млн тон, що на 1,6 млн тон нижче обсягу на початок сезону. Перегляд запасів в бік зниження (головним чином в Бангладеш і В'єтнамі) був багато в чому компенсований більш високими обсягами перехідних запасів в Китаї.
     
     
    Обсяг торгівлі зерновими в світі в сезоні 2017-2018 років практично близький до рекордних показників сезону 2016-2017 років
     
    Очікується, що в 2017-2018 роках обсяг світової торгівлі всіма зерновими може досягти 404 млн тон, що всього на 1,8 млн тон (0,4%) нижче рекордного рівня минулого сезону. Обсяги торгівлі всіма основними видами зернових (за винятком кукурудзи) можуть знизитися.
     
    На сезон 2017-2018 року (з липня по червень) обсяг світової торгівлі зерновими прогнозується на рівні 175 млн тон, що на 2 млн тон (1,4%) більше, ніж в сезоні 2016-2017 років, і на 500 млн тон більше, ніж прогнозувалося в грудні. Це зниження в порівнянні з попереднім сезоном відображає очікуване зниження закупівель Індією, Китаєм, Марокко і Таїландом в обсягах, що значно перевищують збільшення імпорту Єгиптом, Індонезією і Південною Африкою.
     
    Прогноз світової торгівлі фуражними зерновими на сезон 2017-2018 років (з липня по червень) підвищився в порівнянні з грудневим на 1 млн тон до 183 млн тон, і впритул наблизився до рекордно високого рівня сезону 2015-2016 років в 184 млн тон. Цей приріст відображає очікування зростання обсягів торгівлі ячменем, головним чином за рахунок збільшення імпортного попиту в Китаї та Ірані.
     
    У сезоні 2017-2018 років обсяг світової торгівлі кукурудзою може зрости на 3,2 млн тон (2,3%) до рекордного рівня в 143 млн тон, що відповідає грудневому прогнозу. Очікуване зростання торгівлі в сезоні 2017-2018 років обумовлено прогнозами зростання імпортного попиту в декількох країнах, зокрема, в Єгипті, Китаї, Мексиці і Саудівської Аравії.
     
    Обсяг торгівлі рисом в світі в 2018 році прогнозується на рівні 46 млн тон, що трохи нижче грудневого прогнозу і на 1 млн тон нижче переглянутого прогнозу на 2017 рік. Це коректування в порівнянні з грудневим прогнозом відображає, головним чином, очікуване зниження експорту Індією, Сполученими Штатами Америки і Таїландом в обсягах, що перевищують збільшення експорту з М'янми.
     
     
    Зведені таблиці
     






     
    Джерело: ФАО
     
     





    Схожі новини
  • Пропозиція зернових в світі досягла рекордного рівня
  • Завдяки рекордному урожаю зернових глобальні запаси досягнуть у 2017/18 році історичного максимуму
  • Обсяги виробництва і запасів зернових продовжили зростати
  • Світовий прогноз виробництва зернових зріс на 22 млн т
  • У найближчі роки попит на зернові збережеться

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Пропозиція зернових у світі досягла рекордного за всю історію рівня


Згідно з останніми прогнозами ФАО, обсяг виробництва зернових в світі в 2017 році значно перевищив обсяг, прогнозований в грудні. Виходячи з поточних прогнозів пропозиції і попиту в 2017-2018 році можна зробити висновок, що світові ринки всіх основних зернових, як і раніше, лишаються стійко стабільними. Цьому сприяли рекордно високі обсяги запасів, про що свідчить показник співвідношення запасів до споживання, який знаходиться на рівні вище середнього.
 
 
У 2017 році обсяги виробництва зернових в світі перевищили і без того високі оцінки попередніх періодів
 
Прогнозований ФАО обсяг виробництва зернових в світі в 2017 році становить рекордні 2 640 млн тон, що на 1,3% більше прогнозу 2016 року. У порівнянні з грудневим, прогноз істотно підвищено вдруге поспіль на 13,5 млн тон.
 
Світове виробництво фуражного зерна прогнозується в обсязі близько 1 381 млн тон, тобто на 35 млн тон (2,6%) більше, ніж в 2016 році. Останні переглянуті дані на 9 мільйонів тон вище грудневих прогнозів, причому найбільший вплив на це мало збільшення обсягів виробництва кукурудзи в Китаї в зв'язку з більш високим, ніж очікувалося, урожаєм, а також в ЄС, де урожай кукурудзи в Румунії перевищив прогнозний рівень. Крім того, у зв'язку зі збільшенням врожайності і площ, обсяг виробництва кукурудзи в Мексиці також переглянуто у бік підвищення.
 
Загальний обсяг виробництва пшениці в світі в 2017 році також був переглянутий у бік підвищення на 2,8 млн тон. Тепер обсяг світового виробництва пшениці всього лише на 3,7 млн тон не дотягує до рекордного врожаю 2016 року. Головним фактором цього місяця стало підвищення прогнозів виробництва у Канаді та Російській Федерації.
 
 
Обсяг світового споживання зернових може вирости більше, ніж це очікувалося раніше очікувалося.
 
На 2017-2018 сільськогосподарський рік обсяг споживання зернових у світі прогнозується на рівні 2 603 млн тон, що майже на 35,7 млн тон (1,4%) більше, ніж в сезоні 2016-2017 років, і на 3 млн тон більше, ніж прогнозувалося в грудні. Це коректування убік підвищення в порівнянні з грудневим прогнозом пояснюється, головним чином, зміною прогнозів споживання фуражних зернових на корми (в основному ЄС, Китай, Мексика і Російська Федерація), що з запасом компенсує суттєве зниження прогнозів непродовольчого використання пшениці (головним чином в ЄС і Російській Федерації).
 
Світовий обсяг споживання пшениці в сезоні 2017-2018 років прогнозується на рівні 734 млн тон, що на 6 млн тон нижче прогнозу за грудень місяць і всього на 1,5 млн тон (0,2%)більше, ніж в сезоні 2016-2017 років. Приріст у порівнянні з попереднім сезоном дещо менше очікуваного, головним чином у зв'язку з більш низьким попитом на фуражну пшеницю в силу великих обсягів поставок на світові ринки більш дешевих фуражних зернових. Проте, як і раніше очікується збільшення на 1,1% (майже до 504 млн тон) споживання пшениці на продовольчі потреби.
 
Очікується, що споживання фуражного зерна в сезоні 2017-2018 років, навпаки, збільшиться майже до 1 365 млн тон, що вище грудневого прогнозу на 8,5 млн тон, і основний обсяг цього приросту пов'язаний зі збільшенням споживання кукурудзи і ячменю на корми. Тепер світовий обсяг споживання фуражних зернових оцінюється на рівні, приблизно на 28 млн тон (2,1%) вище оціночного рівня 2016-2017 років, причому споживання на корми може досягти абсолютного рекордного рівня в 764 млн тон, що на 1,8% вище прогнозів на той же період, в першу чергу за рахунок очікуваного приросту в Бразилії, ЄС, Мексиці і Китаї.
 
Очікується збереження річних темпів приросту світового споживання рису на рівні 1,2%, і в 2017-2018 роках воно може досягти 503,7 млн тон, що приблизно на 700 тис. тон вище грудневого прогнозу. Головним фактором цього зростання, як очікується, буде неухильне зростання споживання на продовольчі потреби, в той час як обсяги споживання на інші потреби можуть залишитися на торішньому рівні.
 
 
Безпрецедентно великі світові запаси зернових
 
Очікується, що приріст світових запасів зернових в порівнянні з і без того рекордним обсягом на початок сезону в 739 млн тон складе майже 36 млн тон (5%). Це на 12,8 млн тон вище грудневого прогнозу; таким чином, співвідношення запасів зернових до їх споживання в світі буде стабільним на достатньому рівні в 27,7%, дещо перевищивши показник сезону 2016-2017 років і досягнувши максимального рівня з сезону 2001-2002 років.
 
Підвищення в цьому місяці пояснюється більш високими прогнозами (на 12,8 млн тон) щодо світових запасів пшениці (на кінець 2018 року), які, як в даний час очікується, можуть досягти безпрецедентно високого обсягу в 270 млн тон, що на цілих 21 млн тон (8,7%)вище і без того високого рівня на початок звітного періоду. Основна частина цього приросту очікується за рахунок збільшення запасів в ЄС і в Російській Федерації.
 
Прогнозований ФАО обсяг запасів (на кінець 2018 року) змінився у порівнянні з грудневим незначно: очікується зростання запасів кукурудзи (на 3 млн тон) –  головним чином в Бразилії і Китаї, і зниження запасів ячменю (4,6 млн тон) – в основному в Азербайджані і в Російській Федерації. Запаси кукурудзи можуть досягти нового рекордного рівня в 248 млн тон, що на 12,5 млн тон (5,3%) вище рівня на початку звітного періоду, а запаси ячменю в світі можуть скоротитися на 1 млн тон до 26,4 млн тон.
 
Прогноз світових запасів рису (на кінець 2018 року) в порівнянні з грудневим змінився незначно і зберігається на рівні 170 млн тон, що на 1,6 млн тон нижче обсягу на початок сезону. Перегляд запасів в бік зниження (головним чином в Бангладеш і В'єтнамі) був багато в чому компенсований більш високими обсягами перехідних запасів в Китаї.
 
 
Обсяг торгівлі зерновими в світі в сезоні 2017-2018 років практично близький до рекордних показників сезону 2016-2017 років
 
Очікується, що в 2017-2018 роках обсяг світової торгівлі всіма зерновими може досягти 404 млн тон, що всього на 1,8 млн тон (0,4%) нижче рекордного рівня минулого сезону. Обсяги торгівлі всіма основними видами зернових (за винятком кукурудзи) можуть знизитися.
 
На сезон 2017-2018 року (з липня по червень) обсяг світової торгівлі зерновими прогнозується на рівні 175 млн тон, що на 2 млн тон (1,4%) більше, ніж в сезоні 2016-2017 років, і на 500 млн тон більше, ніж прогнозувалося в грудні. Це зниження в порівнянні з попереднім сезоном відображає очікуване зниження закупівель Індією, Китаєм, Марокко і Таїландом в обсягах, що значно перевищують збільшення імпорту Єгиптом, Індонезією і Південною Африкою.
 
Прогноз світової торгівлі фуражними зерновими на сезон 2017-2018 років (з липня по червень) підвищився в порівнянні з грудневим на 1 млн тон до 183 млн тон, і впритул наблизився до рекордно високого рівня сезону 2015-2016 років в 184 млн тон. Цей приріст відображає очікування зростання обсягів торгівлі ячменем, головним чином за рахунок збільшення імпортного попиту в Китаї та Ірані.
 
У сезоні 2017-2018 років обсяг світової торгівлі кукурудзою може зрости на 3,2 млн тон (2,3%) до рекордного рівня в 143 млн тон, що відповідає грудневому прогнозу. Очікуване зростання торгівлі в сезоні 2017-2018 років обумовлено прогнозами зростання імпортного попиту в декількох країнах, зокрема, в Єгипті, Китаї, Мексиці і Саудівської Аравії.
 
Обсяг торгівлі рисом в світі в 2018 році прогнозується на рівні 46 млн тон, що трохи нижче грудневого прогнозу і на 1 млн тон нижче переглянутого прогнозу на 2017 рік. Це коректування в порівнянні з грудневим прогнозом відображає, головним чином, очікуване зниження експорту Індією, Сполученими Штатами Америки і Таїландом в обсягах, що перевищують збільшення експорту з М'янми.
 
 
Зведені таблиці
 






 
Джерело: ФАО
 
 





Схожі новини
  • Пропозиція зернових в світі досягла рекордного рівня
  • Завдяки рекордному урожаю зернових глобальні запаси досягнуть у 2017/18 році історичного максимуму
  • Обсяги виробництва і запасів зернових продовжили зростати
  • Світовий прогноз виробництва зернових зріс на 22 млн т
  • У найближчі роки попит на зернові збережеться

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    April 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930