Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Від «лану до столу» для тваринницької продукції
АТУ»Новини»Від «лану до столу» для тваринницької продукції

    Від «лану до столу» для тваринницької продукції


    УКАБ підтримує Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення заходів стосовно забезпечення простежуваності тваринницької продукції № 7489 від 16.01.2018 р.

    Документ було розроблено з метою попередження розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин, зокрема, африканської чуми свиней, підвищення відповідальності операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності і безпечності харчових продуктів.

    Складна епізоотична ситуація зумовлює необхідність дієвого державного контролю при внутрішньодержавному переміщенні живих тварин та харчових продуктів, у тому числі тваринного походження. Для контролю небезпек у харчових продуктах в усьому харчовому ланцюгу «від лану до столу» основоположним принципом є обов’язкове впровадження «системи простежуваності». 

    Система простежуваності дає можливість знати звідки була отримана сировина та куди було направлено готовий продукт та відповідно надати таку інформацію державному органу контролю безпечності харчових продуктів у найкоротший час у разі харчового інциденту. Це є ефективним засобом захисту споживача, який у випадку інциденту з харчовим продуктом дає можливість постачальнику визначити, куди було направлено небезпечну сировину чи харчовий продукт і хто або де міг його спожити, а також визначити виробнику чи продавцю де було джерело загрози. Такі дані дають можливість простежити весь шлях небезпечної сировини чи небезпечного продукту.

    «Ухвалення Законопроекту №7489 стане важливим кроком, який забезпечить підвищення безпечності харчових продуктів для споживачів, попередить розповсюдження небезпечних інфекційних хвороб тварин і надасть можливість державному органу з контролю безпечності харчових продуктів швидко реагувати на небезпеку», - прокоментував Тарас Висоцький, генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

     

    //ucab.ua

     





    Схожі новини
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Від «лану до столу» для тваринницької продукції

28 лютий, Розділ Новини, переглядів 3 303

УКАБ підтримує Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення заходів стосовно забезпечення простежуваності тваринницької продукції № 7489 від 16.01.2018 р.

Документ було розроблено з метою попередження розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин, зокрема, африканської чуми свиней, підвищення відповідальності операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності і безпечності харчових продуктів.

Складна епізоотична ситуація зумовлює необхідність дієвого державного контролю при внутрішньодержавному переміщенні живих тварин та харчових продуктів, у тому числі тваринного походження. Для контролю небезпек у харчових продуктах в усьому харчовому ланцюгу «від лану до столу» основоположним принципом є обов’язкове впровадження «системи простежуваності». 

Система простежуваності дає можливість знати звідки була отримана сировина та куди було направлено готовий продукт та відповідно надати таку інформацію державному органу контролю безпечності харчових продуктів у найкоротший час у разі харчового інциденту. Це є ефективним засобом захисту споживача, який у випадку інциденту з харчовим продуктом дає можливість постачальнику визначити, куди було направлено небезпечну сировину чи харчовий продукт і хто або де міг його спожити, а також визначити виробнику чи продавцю де було джерело загрози. Такі дані дають можливість простежити весь шлях небезпечної сировини чи небезпечного продукту.

«Ухвалення Законопроекту №7489 стане важливим кроком, який забезпечить підвищення безпечності харчових продуктів для споживачів, попередить розповсюдження небезпечних інфекційних хвороб тварин і надасть можливість державному органу з контролю безпечності харчових продуктів швидко реагувати на небезпеку», - прокоментував Тарас Висоцький, генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

 

//ucab.ua

 





Схожі новини
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.