Аграрний тиждень. Україна
» » Аграріїв потрібно додатково стимулювати для збільшення виробництва гречки, - Шеремета
» » Аграріїв потрібно додатково стимулювати для збільшення виробництва гречки, - Шеремета

    Аграріїв потрібно додатково стимулювати для збільшення виробництва гречки, - Шеремета


    Мінагрополітики та сільгоспвиробникам необхідно об’єднати зусилля для пошуку шляхів підвищення рентабельності виробництва гречки. Оскільки останніми роками спостерігається циклічність у виробництві цього продукту. Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час семінару «Стан та перспективи вирощування гречки. Made in Ukraine» 11-го травня.

    Захід було організовано міжнародною асоціацією наукових установ, виробників, переробників гречки та її унікальних продуктів. У зустрічі взяли участь народні депутати, представники Мінагрополітики, НААН України, Київської ОДА, профільних організацій, керівники підприємств.

    «Коли в Україні зменшується площа під гречкою, насиченість внутрішнього ринку компенсується за рахунок зовнішнього постачання, подекуди, неякісним продуктом. Тому наше завдання – підвищити рентабельність виробництва цього унікального за своїми властивостями, дієтичного продукту. Необхідно додатково стимулювати виробників вирощувати саме цю культуру», - підкреслив Віктор Шеремета.

    Заступник Міністра зауважив, що рентабельність вирощування гречки є циклічним процесом. Так, рентабельність у сільськогосподарських підприємствах (великих та середніх) становила у 2013 році – -1%, у 2014 році – 29,5%, у 2015 році – 100%. У 2016 році почався процес зменшення рівня рентабельності. Тому зараз слід очікувати покращення привабливості виробництва гречки. Мінагрополітики опрацьовує можливість надання державних дотацій аграріям у майбутньому для того, щоб такі культури як гречка та жито були привабливими для виробництва.

    Вже сьогодні для зменшення собівартості виробництва гречки для фермерів запропонована державна підтримка – компенсація 80% вартості закупленого насіння української селекції.

    Також Віктор Шеремета відмітив, що потрібно стимулювати не лише саме виробництво, а і попит на гречку. До прикладу, є державні структури – заклади освіти, охорони здоров’я, військові частини тощо, де можна розповсюджувати цей дієтичний продукт, адже мова йде про здоров’я населення.

    Наприкінці зустрічі було зазначено, що пропозиції сільгоспвиробників щодо збільшення виробництва гречки будуть опрацьовані та враховані Мінагрополітики.

    Прес-служба Мінагрополітики





    Схожі новини
  • Мінагрополітики ознайомило аграріїв Полтавщини з програмами держпідтримки на 2018 рік
  • Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на насіння, - Шеремета
  • Держава планує дотувати найрентабельнішу культуру 2015 року
  • Рекомендація аграріям збільшити посіви гречки на 20-30%
  • Олександр Сень: Українські аграрії повністю забезпечать внутрішній ринок крупами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Аграріїв потрібно додатково стимулювати для збільшення виробництва гречки, - Шеремета


Мінагрополітики та сільгоспвиробникам необхідно об’єднати зусилля для пошуку шляхів підвищення рентабельності виробництва гречки. Оскільки останніми роками спостерігається циклічність у виробництві цього продукту. Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час семінару «Стан та перспективи вирощування гречки. Made in Ukraine» 11-го травня.

Захід було організовано міжнародною асоціацією наукових установ, виробників, переробників гречки та її унікальних продуктів. У зустрічі взяли участь народні депутати, представники Мінагрополітики, НААН України, Київської ОДА, профільних організацій, керівники підприємств.

«Коли в Україні зменшується площа під гречкою, насиченість внутрішнього ринку компенсується за рахунок зовнішнього постачання, подекуди, неякісним продуктом. Тому наше завдання – підвищити рентабельність виробництва цього унікального за своїми властивостями, дієтичного продукту. Необхідно додатково стимулювати виробників вирощувати саме цю культуру», - підкреслив Віктор Шеремета.

Заступник Міністра зауважив, що рентабельність вирощування гречки є циклічним процесом. Так, рентабельність у сільськогосподарських підприємствах (великих та середніх) становила у 2013 році – -1%, у 2014 році – 29,5%, у 2015 році – 100%. У 2016 році почався процес зменшення рівня рентабельності. Тому зараз слід очікувати покращення привабливості виробництва гречки. Мінагрополітики опрацьовує можливість надання державних дотацій аграріям у майбутньому для того, щоб такі культури як гречка та жито були привабливими для виробництва.

Вже сьогодні для зменшення собівартості виробництва гречки для фермерів запропонована державна підтримка – компенсація 80% вартості закупленого насіння української селекції.

Також Віктор Шеремета відмітив, що потрібно стимулювати не лише саме виробництво, а і попит на гречку. До прикладу, є державні структури – заклади освіти, охорони здоров’я, військові частини тощо, де можна розповсюджувати цей дієтичний продукт, адже мова йде про здоров’я населення.

Наприкінці зустрічі було зазначено, що пропозиції сільгоспвиробників щодо збільшення виробництва гречки будуть опрацьовані та враховані Мінагрополітики.

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • Мінагрополітики ознайомило аграріїв Полтавщини з програмами держпідтримки на 2018 рік
  • Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на насіння, - Шеремета
  • Держава планує дотувати найрентабельнішу культуру 2015 року
  • Рекомендація аграріям збільшити посіви гречки на 20-30%
  • Олександр Сень: Українські аграрії повністю забезпечать внутрішній ринок крупами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    March 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031