Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба посилить перевірки дитячих закладів на дотримання санітарних норм і безпечного харчування
» » Держпродспоживслужба посилить перевірки дитячих закладів на дотримання санітарних норм і безпечного харчування

    Держпродспоживслужба посилить перевірки дитячих закладів на дотримання санітарних норм і безпечного харчування


    Виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо перевірок дитячих закладів відпочинку та оздоровлення на дотримання санітарних норм і безпечного харчування має стати безумовним пріоритетом. Про це йшлося під час засідання колегії за результатами роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2018 року.

     

    Участь у заході взяли Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, керівники головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, представники державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», ДП «Укрветсанзавод».

    Володимир Лапа повідомив, що минулого тижня він дав доручення територіальним органам Служби, відповідно до яких вони повинні посилити свою діяльність із контролю та нагляду за дотриманням санітарних норм і безпечного харчування в організованих дитячих колективах.

    «Для нас це момент істини. Кожен з начальників головних управлінь в регіонах повинен взяти під свій контроль за організацією та ходом оздоровлення та відпочинку дітей. Нас цікавить не звітність, а результат – важливо припинити факти масового отруєння людей. Наголошую на тому, що оздоровчий сезон закінчується через декілька тижнів, і, наприклад, у жовтні, ця робота частково втратить актуальність», - зазначив Володимир Лапа.

    Також він закликав керівників територіальних органів залучати до цієї роботи як профільних спеціалістів, правоохоронні органи, так і інші зацікавлені органи виконавчої влади.

    У свою чергу, Перший заступник Міністра Максим Мартинюк наголосив на більш відповідальному ставленні на місцях до виконання свої обов’язків, зокрема, щодо здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

    «Вибудуйте свою роботу таким чином, ніби у цьому конкретному таборі відпочиває саме ваша дитина, а заклад харчування відвідує саме ваша сім’я», - зауважив Максим Мартинюк.

    Також, на його переконання, є необхідність удосконалити підходи та шляхи інформування Держпродспоживслужби про випадки масових отруєнь.

    «Повинна бути відпрацьована система максимально оперативного інформування фахівців служби», - наголосив він та закликав проаналізувати наявні проблеми та напрацювати відповідні пропозиції.

    Прес-служба Держпродспоживслужби





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба поглиблює співпрацю з ВООЗ та ФАО
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Фінансування Держпродспоживслужби затверджено
  • 8 областей зареєстрували територіальні органи Держпродспоживслужби

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба посилить перевірки дитячих закладів на дотримання санітарних норм і безпечного харчування


Виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо перевірок дитячих закладів відпочинку та оздоровлення на дотримання санітарних норм і безпечного харчування має стати безумовним пріоритетом. Про це йшлося під час засідання колегії за результатами роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2018 року.

 

Участь у заході взяли Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, керівники головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, представники державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», ДП «Укрветсанзавод».

Володимир Лапа повідомив, що минулого тижня він дав доручення територіальним органам Служби, відповідно до яких вони повинні посилити свою діяльність із контролю та нагляду за дотриманням санітарних норм і безпечного харчування в організованих дитячих колективах.

«Для нас це момент істини. Кожен з начальників головних управлінь в регіонах повинен взяти під свій контроль за організацією та ходом оздоровлення та відпочинку дітей. Нас цікавить не звітність, а результат – важливо припинити факти масового отруєння людей. Наголошую на тому, що оздоровчий сезон закінчується через декілька тижнів, і, наприклад, у жовтні, ця робота частково втратить актуальність», - зазначив Володимир Лапа.

Також він закликав керівників територіальних органів залучати до цієї роботи як профільних спеціалістів, правоохоронні органи, так і інші зацікавлені органи виконавчої влади.

У свою чергу, Перший заступник Міністра Максим Мартинюк наголосив на більш відповідальному ставленні на місцях до виконання свої обов’язків, зокрема, щодо здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

«Вибудуйте свою роботу таким чином, ніби у цьому конкретному таборі відпочиває саме ваша дитина, а заклад харчування відвідує саме ваша сім’я», - зауважив Максим Мартинюк.

Також, на його переконання, є необхідність удосконалити підходи та шляхи інформування Держпродспоживслужби про випадки масових отруєнь.

«Повинна бути відпрацьована система максимально оперативного інформування фахівців служби», - наголосив він та закликав проаналізувати наявні проблеми та напрацювати відповідні пропозиції.

Прес-служба Держпродспоживслужби





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба поглиблює співпрацю з ВООЗ та ФАО
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Фінансування Держпродспоживслужби затверджено
  • 8 областей зареєстрували територіальні органи Держпродспоживслужби

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    November 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930