Участь у заході взяли Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, керівники головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, представники державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», ДП «Укрветсанзавод».
Володимир Лапа повідомив, що минулого тижня він дав доручення територіальним органам Служби, відповідно до яких вони повинні посилити свою діяльність із контролю та нагляду за дотриманням санітарних норм і безпечного харчування в організованих дитячих колективах.
«Для нас це момент істини. Кожен з начальників головних управлінь в регіонах повинен взяти під свій контроль за організацією та ходом оздоровлення та відпочинку дітей. Нас цікавить не звітність, а результат – важливо припинити факти масового отруєння людей. Наголошую на тому, що оздоровчий сезон закінчується через декілька тижнів, і, наприклад, у жовтні, ця робота частково втратить актуальність», - зазначив Володимир Лапа.
Також він закликав керівників територіальних органів залучати до цієї роботи як профільних спеціалістів, правоохоронні органи, так і інші зацікавлені органи виконавчої влади.
У свою чергу, Перший заступник Міністра Максим Мартинюк наголосив на більш відповідальному ставленні на місцях до виконання свої обов’язків, зокрема, щодо здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.
«Вибудуйте свою роботу таким чином, ніби у цьому конкретному таборі відпочиває саме ваша дитина, а заклад харчування відвідує саме ваша сім’я», - зауважив Максим Мартинюк.
Також, на його переконання, є необхідність удосконалити підходи та шляхи інформування Держпродспоживслужби про випадки масових отруєнь.
«Повинна бути відпрацьована система максимально оперативного інформування фахівців служби», - наголосив він та закликав проаналізувати наявні проблеми та напрацювати відповідні пропозиції.
Прес-служба Держпродспоживслужби