Аграрний тиждень. Україна
» » Більше 90% відходів харчопрому можуть бути використані в агросекторі
» » Більше 90% відходів харчопрому можуть бути використані в агросекторі

    Більше 90% відходів харчопрому можуть бути використані в агросекторі


    Більше 90% відходів харчопрому можуть бути використані в агросекторіБільше 90% відходів харчової промисловості можуть у подальшому використовуватися в сільському господарстві, розповідає в своєму оглядовому матеріалі видання Delo.ua. Це може бути якісний корм для корів, свиней та інших тварин, цінне органічне добриво — варіантів переробки залишків і відходів безліч.

    Наприклад, великий проект з утилізації відходів реалізує ПАТ «Гнідавський цукровий завод». Завод закупив спеціальні пресувальної установки для віджиму жому і будує спеціальні склади для подальшої його переробки.

    Компанія встановить обладнання і для роботи з дефекатом (відходи після очищення соку цукрових буряків), який після переробки стає цінним добривом. Дефекат й роскисляє грунт, й має багато поживних речовин, у тому числі мікро- і макроелементи.

    До речі, виробники пива Carlsberg Ukraine та AB InBev Efes використовують партнерів для утилізації чи переробки відходів. Наприклад, їхній партнер «Славутич-Тара» в своїх цехах переробляє пивну дробину і пивні дріжджі. Обсяги постійно зростають: якщо у 2016 році «Славутич-Тара» закупила 33,7 тис. тонн пивної дробини, то в 2017-му — вже 61,7 тис. тонн.

    Завдяки сучасним технологіям переробки з дробини отримують біологічно повноцінний продукт, що використовується в тваринництві. У рідкому і сухому вигляді він добре підходить для годівлі риб або великої рогатої худоби. Так, для корів пивна дробина має ефект молокогонності, а пивні дріжджі забезпечують відчутний приріст у вазі.

    Як повідомляє Delo.ua, при правильному підході, із загальної кількості закуплених відходів пивного виробництва кінцева утилізація проводиться тільки в 2% загального обсягу. А 98% використовуються у виробничих та операційних процесах, які базуються на принципах циркулярної економіки.

     

    https://agroday.com.ua





    Схожі новини
  • Органіка з пташиного посліду
  • Будівництво біогазових комплексів – можливість для цукровиків відмовитись від російського газу
  • Концерн «Укрветсанзавод» залишається у підпорядкуванні Держветфітослужби
  • ПИВНА ДРОБИНА ДЛЯ ПОТРЕБ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
  • УТИЛІЗАЦІЯ БІОГАЗУ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ УКРАЇНИ В РАМКАХ КІОТСЬКОГО ПРОТОКОЛУ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Більше 90% відходів харчопрому можуть бути використані в агросекторі


Більше 90% відходів харчопрому можуть бути використані в агросекторіБільше 90% відходів харчової промисловості можуть у подальшому використовуватися в сільському господарстві, розповідає в своєму оглядовому матеріалі видання Delo.ua. Це може бути якісний корм для корів, свиней та інших тварин, цінне органічне добриво — варіантів переробки залишків і відходів безліч.

Наприклад, великий проект з утилізації відходів реалізує ПАТ «Гнідавський цукровий завод». Завод закупив спеціальні пресувальної установки для віджиму жому і будує спеціальні склади для подальшої його переробки.

Компанія встановить обладнання і для роботи з дефекатом (відходи після очищення соку цукрових буряків), який після переробки стає цінним добривом. Дефекат й роскисляє грунт, й має багато поживних речовин, у тому числі мікро- і макроелементи.

До речі, виробники пива Carlsberg Ukraine та AB InBev Efes використовують партнерів для утилізації чи переробки відходів. Наприклад, їхній партнер «Славутич-Тара» в своїх цехах переробляє пивну дробину і пивні дріжджі. Обсяги постійно зростають: якщо у 2016 році «Славутич-Тара» закупила 33,7 тис. тонн пивної дробини, то в 2017-му — вже 61,7 тис. тонн.

Завдяки сучасним технологіям переробки з дробини отримують біологічно повноцінний продукт, що використовується в тваринництві. У рідкому і сухому вигляді він добре підходить для годівлі риб або великої рогатої худоби. Так, для корів пивна дробина має ефект молокогонності, а пивні дріжджі забезпечують відчутний приріст у вазі.

Як повідомляє Delo.ua, при правильному підході, із загальної кількості закуплених відходів пивного виробництва кінцева утилізація проводиться тільки в 2% загального обсягу. А 98% використовуються у виробничих та операційних процесах, які базуються на принципах циркулярної економіки.

 

https://agroday.com.ua





Схожі новини
  • Органіка з пташиного посліду
  • Будівництво біогазових комплексів – можливість для цукровиків відмовитись від російського газу
  • Концерн «Укрветсанзавод» залишається у підпорядкуванні Держветфітослужби
  • ПИВНА ДРОБИНА ДЛЯ ПОТРЕБ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
  • УТИЛІЗАЦІЯ БІОГАЗУ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ УКРАЇНИ В РАМКАХ КІОТСЬКОГО ПРОТОКОЛУ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.