Аграрний тиждень. Україна
» » Органічна ягода є високорентабельним продуктом - думка
» » Органічна ягода є високорентабельним продуктом - думка

    Органічна ягода є високорентабельним продуктом - думка



    Світовий ринок органічної продукції на сьогодні оцінюється в 90 млрд доларів і його обсяг щорічно збільшується, повідомляють аналітики Pro-Consulting. Попит на неї найбільше зростає в країнах з високою купівельною спроможністю населення, так як ціни на екологічно чисті продукти приблизно в три рази вище, ніж на звичайні. 


    Україна має всі умови, щоб вигідно займатися вирощуванням органічної продукції. По-перше, у нас є сприятливі грунтово-кліматичні умови; по-друге, поруч величезний платоспроможний ринок Євросоюзу. Багато фермерів вже зрозуміли переваги органічної продукції, зокрема ягід. Наприклад, рентабельність вирощування органічної малини становить близько 200%, що дало поштовх до збільшення площ її насаджень. Полуниця і смородина поки що значно відстають від малини.


    Кількість операторів органічного виробництва в Україні і оцінка збору органічної ягоди (2017)


    Джерело: //organicbusiness.com.ua; * Оцінка компанії

     

    В Європі вже встигли скуштувати українську органічну ягоду і визнали, що вона набагато смачніша, вирощеної місцевими фермерами. До того ж, в густозаселенній центральній і західній частинах континенту вже важко знайти вільні землі для органічного виробництва. Тому поставки органічних ягід на європейський ринок є дуже перспективним видом бізнесу.


    Головним для успіху при органічному виробництві є забезпечити високу якість продукції і зберегти її на шляху до споживача. Так як органічні ягоди в свіжому вигляді довго не зберігаються, то допомогти тут може тільки швидка заморозка. Найчастіше відсутність доступу до морозильного обладнання є головним стримуючим фактором розвитку органічного ягідництва на невеликих фермах. З огляду на це, аналітиками Pro-Consulting розроблений бізнес-план підприємства, де вирощування органічних ягід буде поєднуватися з їх подальшим заморожуванням.


    Для створення такого господарства потрібно знайти відповідну за фізико-хімічними властивостями грунту ділянку землі. Крім того, додаткова площа буде потрібна для зведення необхідної інфраструктури:
    • приміщення з виробничою лінією переробки продукції і холодильниками для її зберігання;
    • адміністративної будівлі;
    • ангарів для техніки та інвентарю.


    До всіх виробничих приміщень повинні застосовуватися особливі екологічні вимоги, щоб органічні ягоди не забруднювались сторонніми речовинами.


    При складанні бізнес-плану вирощування органічних ягід були проведені необхідні фінансові розрахунки. У структурі капіталовкладень найбільшу частку займають витрати на покупку саджанців - 45%, менш об'ємні витрати на придбання техніки та обладнання - 19%, будівельні роботи - 18% і поповнення оборотних коштів - 14%.


    Окупиться даний проект з урахуванням дисконту через п'ять років з невеликим (61,3 місяця). На той час підприємство зможе зайняти міцні позиції в ніші виробництва органічних ягід і матиме хороший потенціал для подальшого розвитку.

     





    Схожі новини
  • «Органічний» Закон: Встановлені вимоги до органів сертифікації органічної продукції
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»
  • В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га
  • Ожинові плантації окупляться за 3 роки
  • ПОЄДНАННЯ НАУКИ, ОСВІТИ, ПРАКТИЧНОГО ВИРОБНИЦТВА І СПРАВЕДЛИВОГО ПРОДАЖУ ЯКІСНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Органічна ягода є високорентабельним продуктом - думка



Світовий ринок органічної продукції на сьогодні оцінюється в 90 млрд доларів і його обсяг щорічно збільшується, повідомляють аналітики Pro-Consulting. Попит на неї найбільше зростає в країнах з високою купівельною спроможністю населення, так як ціни на екологічно чисті продукти приблизно в три рази вище, ніж на звичайні. 


Україна має всі умови, щоб вигідно займатися вирощуванням органічної продукції. По-перше, у нас є сприятливі грунтово-кліматичні умови; по-друге, поруч величезний платоспроможний ринок Євросоюзу. Багато фермерів вже зрозуміли переваги органічної продукції, зокрема ягід. Наприклад, рентабельність вирощування органічної малини становить близько 200%, що дало поштовх до збільшення площ її насаджень. Полуниця і смородина поки що значно відстають від малини.


Кількість операторів органічного виробництва в Україні і оцінка збору органічної ягоди (2017)


Джерело: //organicbusiness.com.ua; * Оцінка компанії

 

В Європі вже встигли скуштувати українську органічну ягоду і визнали, що вона набагато смачніша, вирощеної місцевими фермерами. До того ж, в густозаселенній центральній і західній частинах континенту вже важко знайти вільні землі для органічного виробництва. Тому поставки органічних ягід на європейський ринок є дуже перспективним видом бізнесу.


Головним для успіху при органічному виробництві є забезпечити високу якість продукції і зберегти її на шляху до споживача. Так як органічні ягоди в свіжому вигляді довго не зберігаються, то допомогти тут може тільки швидка заморозка. Найчастіше відсутність доступу до морозильного обладнання є головним стримуючим фактором розвитку органічного ягідництва на невеликих фермах. З огляду на це, аналітиками Pro-Consulting розроблений бізнес-план підприємства, де вирощування органічних ягід буде поєднуватися з їх подальшим заморожуванням.


Для створення такого господарства потрібно знайти відповідну за фізико-хімічними властивостями грунту ділянку землі. Крім того, додаткова площа буде потрібна для зведення необхідної інфраструктури:
• приміщення з виробничою лінією переробки продукції і холодильниками для її зберігання;
• адміністративної будівлі;
• ангарів для техніки та інвентарю.


До всіх виробничих приміщень повинні застосовуватися особливі екологічні вимоги, щоб органічні ягоди не забруднювались сторонніми речовинами.


При складанні бізнес-плану вирощування органічних ягід були проведені необхідні фінансові розрахунки. У структурі капіталовкладень найбільшу частку займають витрати на покупку саджанців - 45%, менш об'ємні витрати на придбання техніки та обладнання - 19%, будівельні роботи - 18% і поповнення оборотних коштів - 14%.


Окупиться даний проект з урахуванням дисконту через п'ять років з невеликим (61,3 місяця). На той час підприємство зможе зайняти міцні позиції в ніші виробництва органічних ягід і матиме хороший потенціал для подальшого розвитку.

 





Схожі новини
  • «Органічний» Закон: Встановлені вимоги до органів сертифікації органічної продукції
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»
  • В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га
  • Ожинові плантації окупляться за 3 роки
  • ПОЄДНАННЯ НАУКИ, ОСВІТИ, ПРАКТИЧНОГО ВИРОБНИЦТВА І СПРАВЕДЛИВОГО ПРОДАЖУ ЯКІСНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.