Аграрний тиждень. Україна
» » Модернізація забою худоби під халяль обійдеться від €17 тис.
» » Модернізація забою худоби під халяль обійдеться від €17 тис.

    Модернізація забою худоби під халяль обійдеться від €17 тис.


    ТОВ «Еком’ясо Полісся» з жовтня планує повністю перейти на виготовлення халяльного м’яса. Реконструкція виробництва триває вже два місяці.

    До кінця року компанія виготовлятиме до 400 т халяльної продукції щомісяця, 95% якої піде на експорт. Про це в своєму блозі на iAgro розповів Василь Шевчук, директор «Еком’ясо Полісся», передає AgroDay.

    Зараз співвідношення виробництва халяльної яловичини до звичайної тут складає 50 на 50. Халяль має більше перспектив, говорить Шевчук, а заодно – і особливостей виробництва.

    Зокрема, тварини повинні отримувати натуральне харчування, гарний догляд і бути абсолютно здоровими. Забій худоби проходиться у халяльному боксі. Аби встановити його, компанія витратила €17 тис.

    «Це великі інвестиції, але вони швидко відіб’ються на експорті», — говорить Шевчук.

    Монтується такий пристрій згідно культурно-релігійних традицій і розташовується в напрямку кибла, куди мусульманин звертає обличчя під час молитви.

    Виробник розповідає, що випускати планують монопродукт, яловичину у шматках: биточна і задня частина, лопатка, нижня частина ноги, міжреберка, грудинка.

    Майже все піде в Туреччину, Єгипет та інші країни. Близько 5% продаватимуть на внутрішньому ринку. Це залишки, придатні для виготовлення ковбасних виробів. Все тому, що халяльна яловичина в Україні майже не відрізняється за ціною від звичайної, максимум – на 10% дорожча, пояснює Шевчук.

    Нагадаємо, Україна веде перемовини щодо експорту яловичини до Саудівської Аравії. На початку вересня делегація саудівських інспекторів провела оцінку системи контролю за вирощуванням малої та великої рогатої худоби. Нині Україна чекає результатів інспекції.





    Схожі новини
  • Як українській яловичині потрапити в ЄС
  • У Харківській області збільшується поголів'я великої рогатої худоби
  • У Київській області найвища ціна на яловичину
  • У ЄС скорочується поголів'я великої рогатої худоби
  • Україна відмовилася від єгипетської яловичини

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Модернізація забою худоби під халяль обійдеться від €17 тис.


ТОВ «Еком’ясо Полісся» з жовтня планує повністю перейти на виготовлення халяльного м’яса. Реконструкція виробництва триває вже два місяці.

До кінця року компанія виготовлятиме до 400 т халяльної продукції щомісяця, 95% якої піде на експорт. Про це в своєму блозі на iAgro розповів Василь Шевчук, директор «Еком’ясо Полісся», передає AgroDay.

Зараз співвідношення виробництва халяльної яловичини до звичайної тут складає 50 на 50. Халяль має більше перспектив, говорить Шевчук, а заодно – і особливостей виробництва.

Зокрема, тварини повинні отримувати натуральне харчування, гарний догляд і бути абсолютно здоровими. Забій худоби проходиться у халяльному боксі. Аби встановити його, компанія витратила €17 тис.

«Це великі інвестиції, але вони швидко відіб’ються на експорті», — говорить Шевчук.

Монтується такий пристрій згідно культурно-релігійних традицій і розташовується в напрямку кибла, куди мусульманин звертає обличчя під час молитви.

Виробник розповідає, що випускати планують монопродукт, яловичину у шматках: биточна і задня частина, лопатка, нижня частина ноги, міжреберка, грудинка.

Майже все піде в Туреччину, Єгипет та інші країни. Близько 5% продаватимуть на внутрішньому ринку. Це залишки, придатні для виготовлення ковбасних виробів. Все тому, що халяльна яловичина в Україні майже не відрізняється за ціною від звичайної, максимум – на 10% дорожча, пояснює Шевчук.

Нагадаємо, Україна веде перемовини щодо експорту яловичини до Саудівської Аравії. На початку вересня делегація саудівських інспекторів провела оцінку системи контролю за вирощуванням малої та великої рогатої худоби. Нині Україна чекає результатів інспекції.





Схожі новини
  • Як українській яловичині потрапити в ЄС
  • У Харківській області збільшується поголів'я великої рогатої худоби
  • У Київській області найвища ціна на яловичину
  • У ЄС скорочується поголів'я великої рогатої худоби
  • Україна відмовилася від єгипетської яловичини

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.