За період з січня по вересень 2018 року Україна експортувала товарів харчової та аграрної промисловості на суму 11,4 млрд USD. Про це повідомив аналітичний департамент Ради з питань експорту продовольства (UFEB) посилаючись на дані Державної фіскальної служби України.
«У порівнянні з попереднім роком найбільше зріс обсяг продажу м’яса птиці - на 29%, експорт шоколаду збільшився на 21%. Серед товарів, що зросли, також слід відзначити соєву олію (на 18%), насіння свиріпи або ріпаку (на 15%) та пшеницю (на 6%)», - повідомляють в UFEB.
Сумарний обсяг товару з топ-10 складає 85% від загальної вартості експортованих товарів харчової та аграрної промисловості.
«Основна експортна продукція продовжує бути сировинною. При чому ця продукція слідує світовим екологічним трендам - зростають обсяги як виробництва, так і продажу органічної продукції. Також потрібно звернути увагу на те, що хоча наразі нашим основним експортним товаром є сировина, ми маємо значний потенціал і для продажу закордон готової продукції. Українські виробники здатні створювати товари, котрі мають високий рівень якості та конкурентоздатності на світовому ринку. Зокрема, про це свідчить зростання обсягу шоколаду, що продається закордон», - зазначає аналітичний відділ Ради з питань експорту продовольства.
Прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB)