Аграрний тиждень. Україна
» » Топ-3 складові успішного розвитку виноробної галузі
» » Топ-3 складові успішного розвитку виноробної галузі

    Топ-3 складові успішного розвитку виноробної галузі


    Останніми роками виноробна галузь в Україні швидко розвивається, тому особливого значення сьогодні набуває активна співпраця держави та виноробів з метою утримання стабільного темпу зростання.

     

    «Минулого року українське вино було експортовано на суму близько $36 млн, а імпортовано з інших країн на суму понад $100 млн. Для того, щоб розвивати галузь виноробства в Україні та виходити з цим продуктом на зовнішні ринки, необхідно зосередитись на трьох головних складових успіху галузі виноробства: розвиток, в першу чергу, внутрішнього ринку, розумне регулювання ринку зі спрощенням умов ведення бізнесу, потужний маркетинг та просування українського вина за кордоном, а також відповідальна позиція виробників щодо якості свого продукту», - наголосила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

    За її словами, зроблені Урядом кроки, такі як спрощення процедури отримання ліцензій на виробництво виноробної продукції, запровадження програм державної підтримки виноградарства, запровадження нормативно-правових вимог щодо використання української сировини при виробництві ординарних коньяків вже надали позитивні імпульси для роботи виноградарів та виноробів.

    При цьому, на її думку, з метою успішного виходу на світові ринки з українським вином та винними напоями потрібно більше уваги приділяти питанням маркетингу, брендуванню та ефективним механізмам просування продукції на зовнішніх ринках, де держава та виробники мають працювати пліч о пліч.

    «В України є всі передумови бути серед провідних виробників та експортерів вина в світі. Сьогодні в нас є 43,5 тис. га виноградників та 100 підприємств, що виробляють вино. Потрібно робити все для того, щоб ці цифри збільшувались, виробництво масштабувалось, і, відповідно, зростала якість продукції при конкурентній ціні. Ми маємо не боятись таких речей, як захищені географічні зазначення, та використовувати ребрендінг як новий шанс для українського виробника зайняти свою унікальну нішу з унікальним якісним продуктом на світовому ринку», - підкреслила Ольга Трофімцева.






    Схожі новини
  • Просування українських горіхів на зовнішні ринки
  • Україна експортувала понад 130 млн тонн молокопродуктів, - Ольга Трофімцева
  • Харочова промисловість формує 50% зовнішньоторговельного обігу продукції АПК України, - Ольга Трофімцева
  • Розвиток агрокластерів в Україні – ефективний інструмент для спільних проектів з іноземними партнерами
  • Виробники переорієнтуються на експорт горіхів та ягід

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Топ-3 складові успішного розвитку виноробної галузі


Останніми роками виноробна галузь в Україні швидко розвивається, тому особливого значення сьогодні набуває активна співпраця держави та виноробів з метою утримання стабільного темпу зростання.

 

«Минулого року українське вино було експортовано на суму близько $36 млн, а імпортовано з інших країн на суму понад $100 млн. Для того, щоб розвивати галузь виноробства в Україні та виходити з цим продуктом на зовнішні ринки, необхідно зосередитись на трьох головних складових успіху галузі виноробства: розвиток, в першу чергу, внутрішнього ринку, розумне регулювання ринку зі спрощенням умов ведення бізнесу, потужний маркетинг та просування українського вина за кордоном, а також відповідальна позиція виробників щодо якості свого продукту», - наголосила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За її словами, зроблені Урядом кроки, такі як спрощення процедури отримання ліцензій на виробництво виноробної продукції, запровадження програм державної підтримки виноградарства, запровадження нормативно-правових вимог щодо використання української сировини при виробництві ординарних коньяків вже надали позитивні імпульси для роботи виноградарів та виноробів.

При цьому, на її думку, з метою успішного виходу на світові ринки з українським вином та винними напоями потрібно більше уваги приділяти питанням маркетингу, брендуванню та ефективним механізмам просування продукції на зовнішніх ринках, де держава та виробники мають працювати пліч о пліч.

«В України є всі передумови бути серед провідних виробників та експортерів вина в світі. Сьогодні в нас є 43,5 тис. га виноградників та 100 підприємств, що виробляють вино. Потрібно робити все для того, щоб ці цифри збільшувались, виробництво масштабувалось, і, відповідно, зростала якість продукції при конкурентній ціні. Ми маємо не боятись таких речей, як захищені географічні зазначення, та використовувати ребрендінг як новий шанс для українського виробника зайняти свою унікальну нішу з унікальним якісним продуктом на світовому ринку», - підкреслила Ольга Трофімцева.






Схожі новини
  • Просування українських горіхів на зовнішні ринки
  • Україна експортувала понад 130 млн тонн молокопродуктів, - Ольга Трофімцева
  • Харочова промисловість формує 50% зовнішньоторговельного обігу продукції АПК України, - Ольга Трофімцева
  • Розвиток агрокластерів в Україні – ефективний інструмент для спільних проектів з іноземними партнерами
  • Виробники переорієнтуються на експорт горіхів та ягід

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.