Аграрний тиждень. Україна
» » Необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі
» » Необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі

    Необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі


     

     

    Необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі29 листопада 2018 року ум.Київ відбулася ІІІ Міжнародна конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості».

    Конференція зібрала близько 300 учасників з 32 країн світу, серед яких були виробники, торговельні компанії, науковці, представники міжнародних організацій та державних установ України.

    Конференція відбулася завдяки підтримки Генерального спонсора - турецької компанії «Акюрек» та Ексклюзивного спонсора – вітчизняної компанії «Укравіт»/«Інститут здоров’я рослин», а також спонсорів: консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт», компаній «Агродар» та «Агролідер Україна».

    Конференціярозпочалася з привітального слова Заступника Міністра Аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграціїОльги Трофімцевої та президента ГС «Співтовариство виробниківі споживачів бобових України» Антоніни Скляренко. До учасників Конференції також звернувся Повноважний посол Індії в Україніпан Партха Сатпатхі.

    Серед спікерів Конференції були експерти галузі бобових з України, Ізраїлю, Індії та Туреччини.

    В рамках роботи Конференції піднімалися актуальні питання світовогота внутрішнього ринку бобових, балансів виробництва і споживання, особливостей міжнародної торгівлі, перспектив роботи на ринку Індії, а також можливості доступу на нові ринки збуту. Результати роботи Конференції показують, що фермери мають намір продовжувати культивувати бобові культури, як експортно-орієнтоване виробництво.

    Зокрема, під час конференції учасники мали змогу обмінятися думками щодо того, як змінюватимуться тренди споживання бобових; які майбутні драйвери попиту. Окрему увагу було приділено можливостям переробки бобових, їх ролі в суперфуд-сегменті та в системі здорового харчування.

    Водночас, учасники погодилися з необхідністю забезпечення сталої прибутковості виробників бобових шляхом забезпечення агрономічної ефективності та створення нових ланцюгів доданої вартості, диверсифікації ринків збуту та виробництва широкого асортименту продукції з бобових культур (супер-фуд, ринок інгредієнтів спортивне харчування та інші елітні сегменти харчової галузі).

    Усі учасники погодилися з важливістю бобових культур як для виробника так і споживача. З одного боку вони є водозберігаючою та азотофіксуючою культурою. Тому є привабливими для фермерів і з економічної точки зору, необхідні в структурі сівозмін. З іншого боку – їх вклад не можна недооцінювати з точки зору вмісту білків та важливості в раціоні харчування людей, особливо сучасних трендах здорового харчування.

    Згідно з останніми прогнозами ООН, протягом наступних 15 років населення світу збільшиться більш ніж на 1 млрд. чоловік, досягнувши позначки 8,5 млрд. чол. у 2030 році, 9,7 млрд. чол. у 2050 році і 11,2 млрд. чол. у 2100 році.

    Отже, протягом наступних десятирічь у світі відбуватиметься природне зростання попиту на продовольство. При чому у найближчі 10-20 років, з огляду на невирішеність проблем бідності та значної диференціації у доходах, основну частину складатиме попит на найпростіші та найдоступніші продукти харчування. Більш ніж 2 млрд. осіб стикаються з нестачею вітамінів та мікроелементів, які необхідні в процесі росту та повноцінного розвитку.

    Саме тому, можна стверджувати, що світовий попит на бобові культури буде збільшуватися в силу того, що саме бобові культури є альтернативою тваринних білків, містять ряд важливих мікроелементів.

    Водночас, ті зміни, які ми спостерігаємо сьогодні на світовому бобовому ринку вимагають від нас відповідної готовності.

    Все більш очевидним стає необхідність переорієнтації експорту з сировинного сектора на продукти харчування з високим рівнем обробки. Для бобової галузі таку переорієнтацію можливо здійснити при порівняно невеликих інвестиціях. При цьому зростання прибутку може досягати десятків відсотків.

    Резюмуючи, учасники заходу зазначили, що кожна країна окремо не в силах протистояти глобальним викликам, нам необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі, яка є важливою складовою у досягненні цілей ООН, зокрема й щодо продовольчої безпеки. Тому, світовий ринок бобових – це ринок можливостей.

    Також в ході Конференції серед учасників були розіграні призи від спонсорів, а саме, від компанії «Укравіт», ФАО в Україні, ГО «Органічна Україна», ІА «АПК-Інформ», агропромислової групи «Арніка», компанії «Екоінтер Трейд».

    Головним призом стала поїздка до Праги на двох на Новорічні свята від ГК «Біонорма».

    Нагадаємо, що ІІІ Міжнародна конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості» стала невід’ємним щорічним міжнародним заходом бобового світу, своєрідною традицією яка проводиться вже втретє, і збирає усіх учасників бобової галузі задля обміну думками і досвідом, обговорення проблем, подальших перспектив та тенденцій розвитку ринку бобових культур як в Україні так і на світовому рівні.

    Організатором Конференції є команда ГС «Співтовариство виробниківі споживачів бобових України».

    Довідково про Співтовариство виробників і споживачів бобових України: //ukraine-pulse.org/

     

     





    Схожі новини
  • Світовий ринок бобових - ринок можливостей
  • Третя Міжнародна Конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості»
  • Вирощування органічних бобових є високомаржинальним бізнесом для малого фермера
  • Бобові культури. Назустріч викликам глобального попиту
  • Україна може постачати в Індію бобові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі


 

 

Необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі29 листопада 2018 року ум.Київ відбулася ІІІ Міжнародна конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості».

Конференція зібрала близько 300 учасників з 32 країн світу, серед яких були виробники, торговельні компанії, науковці, представники міжнародних організацій та державних установ України.

Конференція відбулася завдяки підтримки Генерального спонсора - турецької компанії «Акюрек» та Ексклюзивного спонсора – вітчизняної компанії «Укравіт»/«Інститут здоров’я рослин», а також спонсорів: консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт», компаній «Агродар» та «Агролідер Україна».

Конференціярозпочалася з привітального слова Заступника Міністра Аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграціїОльги Трофімцевої та президента ГС «Співтовариство виробниківі споживачів бобових України» Антоніни Скляренко. До учасників Конференції також звернувся Повноважний посол Індії в Україніпан Партха Сатпатхі.

Серед спікерів Конференції були експерти галузі бобових з України, Ізраїлю, Індії та Туреччини.

В рамках роботи Конференції піднімалися актуальні питання світовогота внутрішнього ринку бобових, балансів виробництва і споживання, особливостей міжнародної торгівлі, перспектив роботи на ринку Індії, а також можливості доступу на нові ринки збуту. Результати роботи Конференції показують, що фермери мають намір продовжувати культивувати бобові культури, як експортно-орієнтоване виробництво.

Зокрема, під час конференції учасники мали змогу обмінятися думками щодо того, як змінюватимуться тренди споживання бобових; які майбутні драйвери попиту. Окрему увагу було приділено можливостям переробки бобових, їх ролі в суперфуд-сегменті та в системі здорового харчування.

Водночас, учасники погодилися з необхідністю забезпечення сталої прибутковості виробників бобових шляхом забезпечення агрономічної ефективності та створення нових ланцюгів доданої вартості, диверсифікації ринків збуту та виробництва широкого асортименту продукції з бобових культур (супер-фуд, ринок інгредієнтів спортивне харчування та інші елітні сегменти харчової галузі).

Усі учасники погодилися з важливістю бобових культур як для виробника так і споживача. З одного боку вони є водозберігаючою та азотофіксуючою культурою. Тому є привабливими для фермерів і з економічної точки зору, необхідні в структурі сівозмін. З іншого боку – їх вклад не можна недооцінювати з точки зору вмісту білків та важливості в раціоні харчування людей, особливо сучасних трендах здорового харчування.

Згідно з останніми прогнозами ООН, протягом наступних 15 років населення світу збільшиться більш ніж на 1 млрд. чоловік, досягнувши позначки 8,5 млрд. чол. у 2030 році, 9,7 млрд. чол. у 2050 році і 11,2 млрд. чол. у 2100 році.

Отже, протягом наступних десятирічь у світі відбуватиметься природне зростання попиту на продовольство. При чому у найближчі 10-20 років, з огляду на невирішеність проблем бідності та значної диференціації у доходах, основну частину складатиме попит на найпростіші та найдоступніші продукти харчування. Більш ніж 2 млрд. осіб стикаються з нестачею вітамінів та мікроелементів, які необхідні в процесі росту та повноцінного розвитку.

Саме тому, можна стверджувати, що світовий попит на бобові культури буде збільшуватися в силу того, що саме бобові культури є альтернативою тваринних білків, містять ряд важливих мікроелементів.

Водночас, ті зміни, які ми спостерігаємо сьогодні на світовому бобовому ринку вимагають від нас відповідної готовності.

Все більш очевидним стає необхідність переорієнтації експорту з сировинного сектора на продукти харчування з високим рівнем обробки. Для бобової галузі таку переорієнтацію можливо здійснити при порівняно невеликих інвестиціях. При цьому зростання прибутку може досягати десятків відсотків.

Резюмуючи, учасники заходу зазначили, що кожна країна окремо не в силах протистояти глобальним викликам, нам необхідна консолідація зусиль усіх країн задля забезпечення сталого розвитку бобової галузі, яка є важливою складовою у досягненні цілей ООН, зокрема й щодо продовольчої безпеки. Тому, світовий ринок бобових – це ринок можливостей.

Також в ході Конференції серед учасників були розіграні призи від спонсорів, а саме, від компанії «Укравіт», ФАО в Україні, ГО «Органічна Україна», ІА «АПК-Інформ», агропромислової групи «Арніка», компанії «Екоінтер Трейд».

Головним призом стала поїздка до Праги на двох на Новорічні свята від ГК «Біонорма».

Нагадаємо, що ІІІ Міжнародна конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості» стала невід’ємним щорічним міжнародним заходом бобового світу, своєрідною традицією яка проводиться вже втретє, і збирає усіх учасників бобової галузі задля обміну думками і досвідом, обговорення проблем, подальших перспектив та тенденцій розвитку ринку бобових культур як в Україні так і на світовому рівні.

Організатором Конференції є команда ГС «Співтовариство виробниківі споживачів бобових України».

Довідково про Співтовариство виробників і споживачів бобових України: //ukraine-pulse.org/

 

 





Схожі новини
  • Світовий ринок бобових - ринок можливостей
  • Третя Міжнародна Конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості»
  • Вирощування органічних бобових є високомаржинальним бізнесом для малого фермера
  • Бобові культури. Назустріч викликам глобального попиту
  • Україна може постачати в Індію бобові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.