Аграрний тиждень. Україна
» » Якість виноробної продукції в Україні може суттєво погіршитися
» » Якість виноробної продукції в Україні може суттєво погіршитися

    Якість виноробної продукції в Україні може суттєво погіршитися


    Якість виноробної продукції в Україні може суттєво погіршитися В Україні прийнято закон, яким ставить під загрозу якість та автентичність української виноградно-виноробної продукції.

    Верховною Радою України прийняті зміни до Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та «Про виноград та виноградне вино» в частині використання сировини для виготовлення вин і коньяків України. А саме, дозволяється застосовувати сировину неукраїнського походження без будь-яких обмежень щодо часток їх використання у виробництві. Відсутність обов’язкової вимоги використання сировини вітчизняного походження може загрожувати виноградно-виноробній галузі України.

    В корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» зазначають, що новоприйняті зміни можуть мати серйозні наслідки, як для виробників, так і для населення.

    «Якщо держава не ставить вимогу перед виробниками використовувати українські матеріали – сировинна база в країні зазнаватиме занепаду. Як наслідок – зменшиться кількість робочих місць у галузі і відрахування до бюджету», – коментує Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром».

    За його словами, зміни дозволяють недобросовісним виробникам використовувати найдешевшу іноземну сировину сумнівної якості: «В таких умовах може істотно погіршитися якісь української продукції, а страждатимуть – споживачі».

    «Відсутність вимоги про використання сировини українського походження при виготовленні коньяків України нівелює сам термін «коньяк України», оскільки за існуючих умов у ординарних та марочних коньяках України фактично буде відсутній український коньячний спирт. На сьогодні гостро стоїть питання введення обов`язкового використання вітчизняної сировини при виготовленні вин та коньяків України, аби створити автентичний вітчизняний продукт», – повідомляє експерт.

    Натомість європейське законодавство ставить вимоги до виробництва товарів, в назві яких є «географічне зазначення» – в таких товарах не менше 85% винограду повинні походити виключно з цієї географічної зони.В Митному Кодексі України також йдеться про те, що товарами, повністю вироблені у даній країні, є продукція рослинного походження, вирощена або зібрана в цій країні. В той час як продукт України, виготовлений на 100% з імпортної сировини, вводить в оману його споживачів.

    В той же час в «Укрвинпромі» підкреслюють, що новоприйняті зміни зводять нанівець «Правила виробництва коньяків України», які зобов’язували використовувати частку вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України.



    Схожі новини
  • ОРДИНАРНИМ КОНЬЯКАМ З УКРАЇНСЬКОЇ СИРОВИНИ БУТИ
  • Коньяки України повинні складатись із вітчизняної сировини, - Мінагрополітики
  • Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України
  • Українське вино може з`явитись на міжнародній товарній біржі «Бохай»
  • Звернення Укрвинпрому

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Якість виноробної продукції в Україні може суттєво погіршитися


Якість виноробної продукції в Україні може суттєво погіршитися В Україні прийнято закон, яким ставить під загрозу якість та автентичність української виноградно-виноробної продукції.

Верховною Радою України прийняті зміни до Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та «Про виноград та виноградне вино» в частині використання сировини для виготовлення вин і коньяків України. А саме, дозволяється застосовувати сировину неукраїнського походження без будь-яких обмежень щодо часток їх використання у виробництві. Відсутність обов’язкової вимоги використання сировини вітчизняного походження може загрожувати виноградно-виноробній галузі України.

В корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» зазначають, що новоприйняті зміни можуть мати серйозні наслідки, як для виробників, так і для населення.

«Якщо держава не ставить вимогу перед виробниками використовувати українські матеріали – сировинна база в країні зазнаватиме занепаду. Як наслідок – зменшиться кількість робочих місць у галузі і відрахування до бюджету», – коментує Володимир Кучеренко, генеральний директор корпорації «Укрвинпром».

За його словами, зміни дозволяють недобросовісним виробникам використовувати найдешевшу іноземну сировину сумнівної якості: «В таких умовах може істотно погіршитися якісь української продукції, а страждатимуть – споживачі».

«Відсутність вимоги про використання сировини українського походження при виготовленні коньяків України нівелює сам термін «коньяк України», оскільки за існуючих умов у ординарних та марочних коньяках України фактично буде відсутній український коньячний спирт. На сьогодні гостро стоїть питання введення обов`язкового використання вітчизняної сировини при виготовленні вин та коньяків України, аби створити автентичний вітчизняний продукт», – повідомляє експерт.

Натомість європейське законодавство ставить вимоги до виробництва товарів, в назві яких є «географічне зазначення» – в таких товарах не менше 85% винограду повинні походити виключно з цієї географічної зони.В Митному Кодексі України також йдеться про те, що товарами, повністю вироблені у даній країні, є продукція рослинного походження, вирощена або зібрана в цій країні. В той час як продукт України, виготовлений на 100% з імпортної сировини, вводить в оману його споживачів.

В той же час в «Укрвинпромі» підкреслюють, що новоприйняті зміни зводять нанівець «Правила виробництва коньяків України», які зобов’язували використовувати частку вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України.



Схожі новини
  • ОРДИНАРНИМ КОНЬЯКАМ З УКРАЇНСЬКОЇ СИРОВИНИ БУТИ
  • Коньяки України повинні складатись із вітчизняної сировини, - Мінагрополітики
  • Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України
  • Українське вино може з`явитись на міжнародній товарній біржі «Бохай»
  • Звернення Укрвинпрому

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.