Аграрний тиждень. Україна
» » 235 тисяч операторів харчових продуктів внесені до Державного реєстру потужностей
» » 235 тисяч операторів харчових продуктів внесені до Державного реєстру потужностей

235 тисяч операторів харчових продуктів внесені до Державного реєстру потужностей


За час дії нових умов реєстрації потужностей операторів ринку до Держпродспоживслужби звернулися щодо внесення інформації до Державного реєстру потужностей 235 тисяч операторів ринку.

Нагадаємо, що Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів (наказ Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам») набув чинності 4 квітня 2016 року.

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Для державної реєстрації потужності достатньо подати заяву територіальному органу Держпродспоживслужби (з реквізитами територіальних управлінь Держпродспоживслужби можна ознайомитись на сайті Держпродспоживслужби, за посиланням //consumer.gov.ua/ContentPages/Kontakti_Terorganiv/139/ ). Реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 15 робочих днів після отримання заяви.

Неподання суб’єктом господарювання заяви про державну реєстрацію потужностей, тягне за собою накладення штрафу:

на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат,

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат. 

 
//www.consumer.gov.ua



Схожі новини
  • Моніторинг ринку масла в Україні
  • Понад 400 українських операторів ринку вже впровадили систему НАССР, - Ольга Трофімцева
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба
  • Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили сертифікацію вантажів з харчовими продуктами для експорту
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.