Про це повідомив технічний директор заводу Андрій Буклей, передає cherkesskportal.
У цьому році Карачаєво-Черкеський цукровий завод у селищі Еркен-Шахар Ногайського району планує підвищити обсяг переробки цукрових буряків завдяки модернізації обладнання.
Зараз на підприємстві готуються до проведення другого етапу модернізації виробництва, куди увійде монтаж другого дифузійного апарата, реконструкція вакуумних апаратів, станції сокоочищення і вапняно-обпалювальної печі.
Завдяки введенню в експлуатацію нового обладнання будуть знижені втрати цукру при виробництві, витрати палива і собівартість продукції.
Якщо в даний час завод переробляє 3,5 тис. т буряка на добу, то в 2019 році планується — 6 тис. т, а в 2020 році — 7 тис. т.
Цукровий завод побудований в 1964 році є системоутворюючим підприємством для економіки селища Еркен-Шахар і всього Ногайського району КЧР. На підприємстві з урахуванням сезонних працівників працюють понад 400 осіб, понад три тисячі людей задіяні в суміжних галузях виробництва і сільського господарства.