Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті відновлять унікальні чайні плантації
» » На Закарпатті відновлять унікальні чайні плантації

    На Закарпатті відновлять унікальні чайні плантації


    Про це пише mukachevo.today.

    Так, ще у 1949 році радянські біологи проводили експерименти і намагалися виростити певні сорти рослин у неприродних для тих умовах. Тоді насадження тропічних рослин з’являлися на півночі, а морозостійких — на півдні.

    Вчені згадують, що першу зиму пережило більше 40% однорічних сіянців різних сортів чаю — грузинського, кубанського, індійського, яванського і цейлонського. Через три роки з експериментальної плантації біло зібрано понад 2,5 тонн урожаю.

    Виявилися певні особливості закарпатського чаю: під впливом місцевого мікроклімату він набув особливих ноток. При цьому за смаковими якостями та букетом аромату він нічим не поступався всесвітньо відомому китайському.

    На жаль, згодом плантацію передавали в розпорядження то одному, то іншому відомству. Догляд за рослинами погіршився, і насадження почали потроху заростати чагарниками та бур’янами. Проте, і сьогодні на Червоній Горі можна знайти кілька десятків кущів унікального закарпатського чаю.

    Нагадаємо, 

     

    agravery.com





    Схожі новини
  • Миронівські сорти повертаються на поля
  • На Херсонщині псується урожай помідорів
  • Вчені: глобальне потепління знищить пшеницю, ячмінь та кукурудзу
  • Картоплю для чипсів «Люкс» вирощують на Сумщині
  • 16,6 тонн урожаю зібрали на севастопольських виноградниках

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Закарпатті відновлять унікальні чайні плантації


Про це пише mukachevo.today.

Так, ще у 1949 році радянські біологи проводили експерименти і намагалися виростити певні сорти рослин у неприродних для тих умовах. Тоді насадження тропічних рослин з’являлися на півночі, а морозостійких — на півдні.

Вчені згадують, що першу зиму пережило більше 40% однорічних сіянців різних сортів чаю — грузинського, кубанського, індійського, яванського і цейлонського. Через три роки з експериментальної плантації біло зібрано понад 2,5 тонн урожаю.

Виявилися певні особливості закарпатського чаю: під впливом місцевого мікроклімату він набув особливих ноток. При цьому за смаковими якостями та букетом аромату він нічим не поступався всесвітньо відомому китайському.

На жаль, згодом плантацію передавали в розпорядження то одному, то іншому відомству. Догляд за рослинами погіршився, і насадження почали потроху заростати чагарниками та бур’янами. Проте, і сьогодні на Червоній Горі можна знайти кілька десятків кущів унікального закарпатського чаю.

Нагадаємо, 

 

agravery.com





Схожі новини
  • Миронівські сорти повертаються на поля
  • На Херсонщині псується урожай помідорів
  • Вчені: глобальне потепління знищить пшеницю, ячмінь та кукурудзу
  • Картоплю для чипсів «Люкс» вирощують на Сумщині
  • 16,6 тонн урожаю зібрали на севастопольських виноградниках

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.