Про це розповів представник компанії Ігор Андрієнко, пише agro.guide.
За його словами, завод стане першим таким в Україні. Для переробки використовуватимуть китайський гібрид солодкого перцю. Врожай скуповуватимуть у фермерів.
«Даний вид паприки на технічні цілі раніше ніхто не вирощував в нашій країні. І зараз є унікальна можливість створити новий попит і абсолютно новий ринок в овочевому сегменті. Це дасть сільгоспвиробнику культуру, просту в вирощуванні, зі стабільно зростаючим обсягом попиту на неї, з ціною закупівлі, прив’язаною до стабільної валюти і, що також важливо, без вимог "супермаркету" до виду готової продукції», — розповів Андрієнко.
У 2018 року компанія провела тестове вирощування перцю в 5 областях України — Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській.
Китайський гібрид потребує мінімільної досушки. Перець висихає прямо на стеблі, розповідає Андрієнко. Тому на дорогу сушильну лінію витрачатись не доведеться.
Стручок такого перцю — тонкостінний. Відсоток сухих речовин в ньому доходить до 20%. Він солодкий і його можна вирощувати поряд з іншими сортами солодкого перцю без побоювання того, що у них при перезапиленні з’явиться «гіркота», додає представник компанії.
Розрахункова рентабельність вирощування такого перцю для фермера становить близько 75%.
«При цьому потрібно розуміти, що для нас представляє інтерес весь врожай: великі стручки і маленькі, більш насиченого кольору і ті, що не встигли його набрати, цілі і зі слідами ушкодження комахами», — підсумували в «Натур світ».
Нагадаємо, в Україні вироблятимуть пігментований карамелізований часник.
agravery.com