Аграрний тиждень. Україна
» » ДУМКА: Українські кооперативи могли б виготовляти сири на експорт
» » ДУМКА: Українські кооперативи могли б виготовляти сири на експорт

    ДУМКА: Українські кооперативи могли б виготовляти сири на експорт


    Про це повідомила керівник Центру накопичення молока Асоціації виробників молока (АВМ) Олена Жупінас.

    ​«Ми вже маємо перемоги на світовій арені. Україна увійшла у ТОП-5 виробників вершкового масла. Але варто пам’ятати, що масло – тільки жир, а ще ж є білок, а це м’які та тверді сири, т.д. Ось, тут нам ще працювати і працювати», – каже вона.

    За словами Жупінас, для цього невеликим українським молочно-товарним фермам потрібно вже об’єднуватися в кооперативи.

    «Це реальна вимога часу. Якщо хочемо мати прибуткові господарства та експортувати продукцію, а не залишитися в ізоляції, то ми повинні вже активно працювати в напрямку кооперації», – підкреслює експерт

    АВМ вже зробила вагомий вклад, в цьому напрямку, коли у грудні 2018 року, в Умані запрацював Центр накопичення молока. Сьогодні він дозволяє невеликим фермерським господарствам кооперуватися та продавати сировину одним лотом. Наступним кроком стане власна переробка та реалізація готової продукції.

    «І ми вже над цим працюємо. Є реальний майданчик на Полтавщині, де планується переробляти спочатку 500, а потім 1000 тонн молока», – уточнює Жупінас.

    Створення центрів накопичення молока, власна переробка та продаж готової продукції – це можливість постійно мати гарантію збуту сировини, а отже – подальшого розвитку для господарств. Таким шляхом йшов європейський виробник. Для нас це теж – перспективно. Адже закупівельна ціна на молоко в Україні досягла фактично свого піку і глобально вона вже не виросте. Ціни в українських фермерів на 14% нижчі за європейські через різницю у ставці ПДВ. В Європі вона 6%, а в нас 20%.

    Чому саме кооперація для українського фермера – це  можливість реалізувати потенціал молочної галузі України, ви зможете дізнатися під час ХІІ Міжнародного молочного конгресу, що пройде 5-6 березня у Києві.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Частка екстра гатунку за п’ять років зросла на 12,4%
  • Для створення молочного бізнесу в Україні потрібно об’єднуватися в кооперативи
  • Українське молоко може різко подешевшати через Росію - експерт
  • Цього року в Україні стали більше виробляти йогуртів, молока та масла
  • Група «Терра Фуд» планує збільшити свою частку на українському молочному ринку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ДУМКА: Українські кооперативи могли б виготовляти сири на експорт


Про це повідомила керівник Центру накопичення молока Асоціації виробників молока (АВМ) Олена Жупінас.

​«Ми вже маємо перемоги на світовій арені. Україна увійшла у ТОП-5 виробників вершкового масла. Але варто пам’ятати, що масло – тільки жир, а ще ж є білок, а це м’які та тверді сири, т.д. Ось, тут нам ще працювати і працювати», – каже вона.

За словами Жупінас, для цього невеликим українським молочно-товарним фермам потрібно вже об’єднуватися в кооперативи.

«Це реальна вимога часу. Якщо хочемо мати прибуткові господарства та експортувати продукцію, а не залишитися в ізоляції, то ми повинні вже активно працювати в напрямку кооперації», – підкреслює експерт

АВМ вже зробила вагомий вклад, в цьому напрямку, коли у грудні 2018 року, в Умані запрацював Центр накопичення молока. Сьогодні він дозволяє невеликим фермерським господарствам кооперуватися та продавати сировину одним лотом. Наступним кроком стане власна переробка та реалізація готової продукції.

«І ми вже над цим працюємо. Є реальний майданчик на Полтавщині, де планується переробляти спочатку 500, а потім 1000 тонн молока», – уточнює Жупінас.

Створення центрів накопичення молока, власна переробка та продаж готової продукції – це можливість постійно мати гарантію збуту сировини, а отже – подальшого розвитку для господарств. Таким шляхом йшов європейський виробник. Для нас це теж – перспективно. Адже закупівельна ціна на молоко в Україні досягла фактично свого піку і глобально вона вже не виросте. Ціни в українських фермерів на 14% нижчі за європейські через різницю у ставці ПДВ. В Європі вона 6%, а в нас 20%.

Чому саме кооперація для українського фермера – це  можливість реалізувати потенціал молочної галузі України, ви зможете дізнатися під час ХІІ Міжнародного молочного конгресу, що пройде 5-6 березня у Києві.

agravery.com





Схожі новини
  • Частка екстра гатунку за п’ять років зросла на 12,4%
  • Для створення молочного бізнесу в Україні потрібно об’єднуватися в кооперативи
  • Українське молоко може різко подешевшати через Росію - експерт
  • Цього року в Україні стали більше виробляти йогуртів, молока та масла
  • Група «Терра Фуд» планує збільшити свою частку на українському молочному ринку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.