Аграрний тиждень. Україна
» » У 2018 році Держпродспоживслужба встановила 15,6 тис. порушень прав споживачів
» » У 2018 році Держпродспоживслужба встановила 15,6 тис. порушень прав споживачів

У 2018 році Держпродспоживслужба встановила 15,6 тис. порушень прав споживачів


У 2018 році фахівці Держпродспоживслужби щодо дотримання ними вимог законодавства про захист прав споживачів перевірили 6,3 тис. суб’єктів господарювання, із них у понад 44% встановили порушення.

Про це за підсумками минулого року повідомив директор Департаменту захисту споживачів Держпродспоживслужби Олексій Квасніцький.

Він відзначив, що всього в ході перевірок виявлено понад 15,6 тис. порушень. Найбільший відсоток порушень (88,3%) складає відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію або продавця.

За звітний період перевірено безпечність товарів, надання послуг (робіт) на суму понад 83 млн грн. Упереджено придбання і використання недоброякісних товарів та послуг (робіт) на суму понад 21,6 млн. грн.

446 матеріалів перевірок надіслано для відповідного реагування до органів досудового розслідування, органів державного нагляду і контролю та органів місцевого самоврядування.

Впродовж 2018 року за результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто понад 1,7 тис. осіб. Накладені адміністративні санкції на суму 265,31 тис. грн.

970 суб’єктів господарювання притягнуто до відповідальності згідно із статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів». Накладено адміністративно-господарських санкцій на суму 13,9 млн грн.

Видано понад 2,4 тис. приписи про припинення порушень прав споживачів.

Впродовж 2018 року до територіальних органів Держпродспоживслужби надійшло понад 20,9 тис. звернень споживачів, з них у ході особистого прийому одержано понад 4,9 тис. скарг.

Як засвідчує аналіз, найбільший відсоток звернень споживачів (44,8 %) стосується якості непродовольчих товарів; 39,2% - якості наданих послуг, в тому числі житлово-комунальних. У 41,5 % звернень вимоги споживачів задоволені. Споживачам повернуто 6,69 млн. грн.





Схожі новини
  • Торік фітосанітарні інспектори провели понад 5,5 тис. перевірок у сферах карантину та захисту рослин
  • На Херсонщині відбудеться семінар щодо вимог законодавства України в сфері захисту споживачів
  • У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства
  • Минулого тижня Держсільгоспінспекція здійснила 510 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.