Держпродспоживслужба відзвітувала про те, що минулого року українським виробникам м’яса та продуктів тваринництва вдалося розширити експорт на 85 нових ринків. Також було погоджено 20 експортних і 24 імпортні сертифікати, повідомляє shuvar.com.
Повідомляється, що 306 вітчизняних підприємств продають продукцію у країни ЄС. 126 з них поставляють харчові продукти.
“Судячи з абсолютних обсягів торгівлі, за десять останніх років Україні вдалось досягнути прориву в експорті продукції тваринництва за певними товарними позиціями. А у минулому році відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження”, – зауважив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лампа.
Зокрема, українську продукцію почали експортувати до таких країн: Албанії (м’ясо птиці та продукти з нього); Республіки Гана (м’ясо птиці та продукти з нього); Гонконгу (м’ясо птиці та продукти з нього, яйця та яєчні продукти); Республіки Македонії (молочна продукція, комбікорми); Королівства Марокко (м’ясо птиці та продукти з нього, яєчні продукти); ОАЕ (живі вівці та кози, добовий молодняк свійської птиці, жива птиця, інкубаційні яйця); Республіки Сербія (яйця та яєчні продукти); Республіки Таджикистан (м’ясо, м’ясні та молочні продукти, рибу і рибопродукти, сировина тваринного походження, корми рослинного походження); Туніської Республіки (м’ясо птиці); Туреччини (свіже, охолоджене, заморожене м’ясо в тушах/м’яса обвалки великої рогатої худоби); Чорногорії (яйця та яєчні продукти) тощо.
Джерело: Usba.com.ua