Аграрний тиждень. Україна
» » Україна імпортує 90% необхідних ЗЗР
» » Україна імпортує 90% необхідних ЗЗР

Україна імпортує 90% необхідних ЗЗР


Про це повідомив голова правління Української промислової асоціації захисту рослин Сергій Кузьменко під час VII Київського агрохімічного форуму, передає agroportal.ua.

За його словами, за якістю продукції вітчизняні виробники вийшли останніми роками на дуже високий рівень. Вони використовують високоякісну сировину і працюють із сучасними лабораторіями.

«Але проблема їхнього розвитку в тому, що перебувають у неконкурентному середовищі порівняно з імпортною генеричною продукцією. Українські виробники несуть більші затрати на виробництво через недосконалу, відсталу від сучасних реалій нормативну базу. Завищені витрати мусять вкладати у вартість своєї продукції. Держава поки що ніяк не сприяє українським виробникам», — зазначає Сергій Кузьменко.

Ще однією серйозною перепоною є проблема фальсифікату. Вилучається дуже багато підробок продукції українського виробництва. Тому фахівець радить компаніям, котрі досягли гідного рівня, одразу організовувати власну службу безпеки і відстежувати розповсюдження підробок на основних ринках країни — від оптових до дрібно-роздрібних.

Нагадаємо, у 2018 році в Україну ввезено 107,5 тис. тонн пестицидів, що на 12 тис. тонн менше, ніж в 2017 року.

agravery.com





Схожі новини
  • Більше 20% молочної продукції в Україні фальсифіковано
  • Витрати на виробництво сільгосппродукції в червні скоротились на 1,8%
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Наступного року Україна планує експортувати 100 тис тонн курятини в Митний союз – О.Бакуменко
  • У першому півріччі 2012 році виробництво сільськогосподарської продукції зросло на 7,4 %

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.