Про це повідомляє прес-служба ОРСП «Шувар».
«Поточний сезон вітчизняної капусти українські виробники планують розпочати, в середньому, на 10 днів раніше, ніж рік тому. Намагання кожного року стартувати раніше обумовлено вимогами ринку – споживання свіжих овочів в країні зростає і український виробник не хоче віддавати частку ринку імпортеру саме на початку сезону, коли ціни на продукцію є найвищими. До того ж, наші фермери враховують патріотизм українського споживача, за умов невеликої різниці в цінах і співставної якості, українська капуста завжди продається краще», – розповідає Іван Федишин, керівник напрямку «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар».
Через відтік українців на заробітки за кордон, загальна кількість виробників ранніх овочів дещо скоротилась, але це, здебільшого, компенсується вищою врожайністю в господарствах професійних виробників, які залишаються у цьому бізнесі.
Нагадаємо, минулий сезон української ранньої капусти на майданчику ОРСП «Шувар» відкрився ціною 28-30 грн/кг (0,8-0,9 €/кг).
agravery.com