Аграрний тиждень. Україна
» » На Кіровоградщині обговорили запобігання захворюванню бджіл та заходи при їх отруєнні
» » На Кіровоградщині обговорили запобігання захворюванню бджіл та заходи при їх отруєнні

На Кіровоградщині обговорили запобігання захворюванню бджіл та заходи при їх отруєнні


За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області відбулася серія семінарів-нарад на тему: «Профілактика та першочергові заходи при отруєнні бджіл».

У заходах взяли участь представники районних управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, державних лікарень ветеринарної медицини, державних лабораторій, департаменту агропромислового розвитку ОДА, спілки бджолярів, пасічники, керівники агроформувань, фітосанітарні інспектори області. Також до семінарів-нарад долучилися представники райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

На заходах обговорювали питання щодо проведення обліку та паспортизації пасік, відбору проб і проведення лабораторно-діагностичних досліджень, запобігання отруєнням бджіл, дії пасічників при підозрі на отруєння бджіл та співпрацю між органами місцевого самоврядування, сільськогосподарськими виробниками та пасічниками.

Присутні проаналізували основні норми застосування засобів захисту рослин у господарстві, вимоги діючого законодавства в галузі бджільництва та адміністративну відповідальність в разі їх порушення.





Схожі новини
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • На Херсонщині обговорили пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні
  • На Херсонщині обговорять пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл
  • Отруєння бджіл - неприпустимі явища, попередження яких є спільним завданням влади, бджолярів та сільгоспвиробників
  • Допомагатимуть пасічникам

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.