Аграрний тиждень. Україна
» » Штучний бекон виготовили британські вчені
» » Штучний бекон виготовили британські вчені

    Штучний бекон виготовили британські вчені


    Штучний бекон виготовили британські вчені

     Британським ученим з Університету Бата (University of Bath) вдалося виростити бекон в лабораторних умовах. Для “вирощування” штучного сала використовують клітини тварин, скажімо, гризунів та траву, яка допомагає формувати структуру бекону.


    Цікаво, що для отримання живих клітин тварин не вбивають, у них просто беруть зразок тканини. Що ж до трави, то тут вона слугує не кормом для тварин, а каркасом для клітин, розповідає один з науковців, що працював над вирощуванням бекону в лабораторії, Скотт Аллан. Утім виготовлення такого продукту зараз коштує набагато дорожче, у порівнянні з традиційною свининою, тому про промислове виробництво та продаж поки не йдеться.
     
    Досліди зі створення штучного м’яса тривають. У 2013 році було виготовлено перший “лабораторний бургер”. Його створила команда вчених з Нідерландів, а вартість першої псевдояловичої котлети склала 250 тис. євро.
     
    Варто зазначити, що лабораторне м’ясо поки не продається в жодній з країн світу, утім влада США вже розглядає таку можливість. А от рослинні аналоги м’яса та бургери з комах уже можна придбати в США та Сінгапурі.
     
    Meat-Inform





    Схожі новини
  • Учені: корми для тварин з комах більш корисні, ніж з зернових
  • М’ясо зможуть вирощувати в космосі
  • В США збираються комерціалізувати “лабораторне” м’ясо
  • Чи справді штучне м’ясо – екологічно чиста альтернатива звичайному?
  • Промислове виробництво

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Штучний бекон виготовили британські вчені


Штучний бекон виготовили британські вчені

 Британським ученим з Університету Бата (University of Bath) вдалося виростити бекон в лабораторних умовах. Для “вирощування” штучного сала використовують клітини тварин, скажімо, гризунів та траву, яка допомагає формувати структуру бекону.


Цікаво, що для отримання живих клітин тварин не вбивають, у них просто беруть зразок тканини. Що ж до трави, то тут вона слугує не кормом для тварин, а каркасом для клітин, розповідає один з науковців, що працював над вирощуванням бекону в лабораторії, Скотт Аллан. Утім виготовлення такого продукту зараз коштує набагато дорожче, у порівнянні з традиційною свининою, тому про промислове виробництво та продаж поки не йдеться.
 
Досліди зі створення штучного м’яса тривають. У 2013 році було виготовлено перший “лабораторний бургер”. Його створила команда вчених з Нідерландів, а вартість першої псевдояловичої котлети склала 250 тис. євро.
 
Варто зазначити, що лабораторне м’ясо поки не продається в жодній з країн світу, утім влада США вже розглядає таку можливість. А от рослинні аналоги м’яса та бургери з комах уже можна придбати в США та Сінгапурі.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Учені: корми для тварин з комах більш корисні, ніж з зернових
  • М’ясо зможуть вирощувати в космосі
  • В США збираються комерціалізувати “лабораторне” м’ясо
  • Чи справді штучне м’ясо – екологічно чиста альтернатива звичайному?
  • Промислове виробництво

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.