Штучний бекон виготовили британські вчені
29 March, Розділ Новини, переглядів 2 058
Британським ученим з Університету Бата (University of Bath) вдалося виростити бекон в лабораторних умовах. Для “вирощування” штучного сала використовують клітини тварин, скажімо, гризунів та траву, яка допомагає формувати структуру бекону.
Цікаво, що для отримання живих клітин тварин не вбивають, у них просто беруть зразок тканини. Що ж до трави, то тут вона слугує не кормом для тварин, а каркасом для клітин, розповідає один з науковців, що працював над вирощуванням бекону в лабораторії, Скотт Аллан. Утім виготовлення такого продукту зараз коштує набагато дорожче, у порівнянні з традиційною свининою, тому про промислове виробництво та продаж поки не йдеться.
Досліди зі створення штучного м’яса тривають. У 2013 році було виготовлено перший “лабораторний бургер”. Його створила команда вчених з Нідерландів, а вартість першої псевдояловичої котлети склала 250 тис. євро.
Варто зазначити, що лабораторне м’ясо поки не продається в жодній з країн світу, утім влада США вже розглядає таку можливість. А от рослинні аналоги м’яса та бургери з комах уже можна придбати в США та Сінгапурі.
Meat-Inform
Схожі новини
Учені: корми для тварин з комах більш корисні, ніж з зерновихМ’ясо зможуть вирощувати в космосіВ США збираються комерціалізувати “лабораторне” м’ясоЧи справді штучне м’ясо – екологічно чиста альтернатива звичайному?Промислове виробництво