7 - 8 травня 2019 року у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Закарпатській області відбулися планові навчання спеціалістів управлінь та відділів Держпродспоживслужби в районах та містах. Фахівці вивчали порядок відбору зразків харчових продуктів під час здійснення планових та позапланових заходів державного контролю.
Учасники ознайомилися із законодавчими документами, якими повинні керуватися спеціалісти Держпродспоживслужби при здійсненні відбору зразків та документами, які визначають відповідальних осіб проведення такого відбору. Присутні детально розглянули порядок відбору зразків, їх пересилання до уповноваженої лабораторії та вимоги до оформлення супровідних документів. Також окрему увагу акцентовано на основних нормах відбору зразків.
Запрошені представники Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у Закарпатській області окреслили методи відбору зразків для державного контролю.
Під час проходження навчання учасники поповнили необхідні для роботи знання і отримати кваліфіковані поради та рекомендації щодо ряду питань.