Завершилися дводенні навчання інспекторів Держпродспоживслужби Черкаської та Житомирської областей, що проходили в рамках системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР).
У ході навчання державні інспектори вивчали, як здійснювати аудит системи контролю безпечності харчових продуктів на практиці.
На Черкащині навчання проводилися на базі одного із потужностей регіону. Дане підприємство постачає свою продукцію на міжнародні ринки, має впроваджену систему контролю безпечності харчових продуктів з 2011 року та отримало право на експорт до країн ЄС з 2015-го року.
Фахівці проаналізували, як проводити перевірку критеріїв ризику на всіх етапах виробництва та на які аспекти слід звертати увагу.
Наприкінці навчання фахівці Держпродспоживслужби підбили підсумки проведеного аудиту та підготували на їх основі рекомендації.