Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в засіданні Робочої Групи експертів Центральної Азії і Афганістану щодо СФЗ
» » Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в засіданні Робочої Групи експертів Центральної Азії і Афганістану щодо СФЗ

Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в засіданні Робочої Групи експертів Центральної Азії і Афганістану щодо СФЗ




На запрошення Програми розвитку комерційного права (CLDP) фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у Шостому засіданні Робочої Групи експертів Центральної Азії і Афганістану щодо санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ), яке проходило у м. Тбілісі (Грузія).

Під час засідання представники Держпродспоживслужби презентували основні положення вітчизняного законодавства та діючої системи контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я тварин та рослин, правил експорту, імпорту та транзиту.

У ході заходу присутні проаналізували забезпечення доступності інформації про правила здійснення експорту, імпорту, транзиту для сприяння міжрегіональної та міжнародної торгівлі, використання міжнародних стандартів, дотримання загального режиму прозорості стосовно нормативно-правових актів, що можуть мати вплив на режим торгівлі, вчасне повідомлення через Секретаріат СОТ про зміни у національному законодавстві.

Учасники зустрічі домовилися обмінюватися інформацією про те, де будуть публікуватися СФЗ кожної країни-учасниці, включаючи інформацію про те, як зацікавлені сторони можуть прокоментувати ці заходи. Подальша робота Групи буде зосереджена на підвищенні доступності інформації для зацікавлених сторін і продовження роботи з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН з метою створення регіональної мережі лабораторій ветеринарної медицини.





Схожі новини
  • Уряд, бізнес і міжнародні експерти обмінялися досвідом адаптації законодавства у сфері СФЗ до норм ЄС
  • Україна та Білорусь обговорили ряд питань взаємної торгівлі
  • Україна та Словенія обговорили двостороннє співробітництво в сфері ветеринарних та фітосанітарних заходів
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • Фахівці почали розробляти проект Державної програми розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.