24 травня 2019 року для працівників споживчої кооперації Закарпатської області в Мукачеві відбувся семінар-нарада з питань розроблення запровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Захід був організований спільними зусиллями фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та спілки споживчих товариств (Облспоживспілки).
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Іван Гуледза зазначив, що вітчизняне харчове законодавство у нашій державі суттєво змінилося, висунувши перед операторами ринку харчових продуктів певні нові вимоги, зокрема й вимоги щодо впровадження системи НАССР. Нові вимоги законодавства зможуть захистити споживачів від потенційно шкідливої продукції та дадуть змогу підвищити якість вітчизняних продуктів харчування і відкрити нові ринки збуту для української продукції.
Учасників заходу ознайомили з основними вимогами до спрощеного застосування системи НАССР і на які потужності вони поширюються. Також учасників семінару було додатково поінформовано про основні вимоги законодавства та порядок проведення перевірки.
Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області на 2019 рік запланували провести 22 аудити системи НАССР. Зокрема, по одному в Іршавському, Воловецькому, Мукачівському і Тячівському районах та в місті Ужгороді, чотири у Мукачеві і тринадцять на Хустщині. Аудити мають право проводити лише ті державні інспектори Держпродспоживслужби, які пройшли спеціальне навчання та отримали сертифікат аудитора.
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше