24 травня 2019 року для працівників споживчої кооперації Закарпатської області в Мукачеві відбувся семінар-нарада з питань розроблення запровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Захід був організований спільними зусиллями фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та спілки споживчих товариств (Облспоживспілки).
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Іван Гуледза зазначив, що вітчизняне харчове законодавство у нашій державі суттєво змінилося, висунувши перед операторами ринку харчових продуктів певні нові вимоги, зокрема й вимоги щодо впровадження системи НАССР. Нові вимоги законодавства зможуть захистити споживачів від потенційно шкідливої продукції та дадуть змогу підвищити якість вітчизняних продуктів харчування і відкрити нові ринки збуту для української продукції.
Учасників заходу ознайомили з основними вимогами до спрощеного застосування системи НАССР і на які потужності вони поширюються. Також учасників семінару було додатково поінформовано про основні вимоги законодавства та порядок проведення перевірки.
Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області на 2019 рік запланували провести 22 аудити системи НАССР. Зокрема, по одному в Іршавському, Воловецькому, Мукачівському і Тячівському районах та в місті Ужгороді, чотири у Мукачеві і тринадцять на Хустщині. Аудити мають право проводити лише ті державні інспектори Держпродспоживслужби, які пройшли спеціальне навчання та отримали сертифікат аудитора.