23 травня 2019 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області відбувся семінар-тренінг щодо основних аспектів застосування у практиці постійно діючих процедур, в рамках системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР).
Основною метою навчання стало надання інспекторам інформації щодо діючого харчового законодавства України, вивчення нормативних документів, що стосуються системи здійснення державного контролю, проведення практичного навчання з відбору зразків продукції та підготовка слухачів до самостійного застосування отриманих знань.
Перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан зазначив, що ціль проведення навчання полягає у підвищенні кваліфікаційного рівня державних ветеринарних інспекторів Вінницької області.
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області ознайомили присутніх із застосуванням акту державного контролю за результатами державного аудиту щодо додержання оператором ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
Також учасників заходу ознайомили з критеріями за якими здійснюється категоризація підконтрольних об’єктів, методами відбору зразків в рамках планового або позапланового заходу.